İki tren çarpıştı 5 yaralı

İki tren çarpıştı 5 yaralı

Cankurtaran'da tren kazası: 5 yaralı

Cankurtaran'da yük treni ile banliyö treni çarpıştı. İlk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bir kız çocuğu ile bir de turist olduğu iddia ediliyor.Halkalı’dan Sirkeci’ye giden banliyö trenine, yolcularını indirip hareket için geçiş ışığını beklediği sırada karşı yönden gelen ve yanlış raya giren dizel lokomotif çarptı. Saat 14.30 sıralarından meydana kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi.

Yaralılardan bazıları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne sevkedildi.

MAKİNİSTLER KAZA ÖNCESİ TRENDEN ATLADI İDDİASI

Makinistlerin kaza öncesi trenden atladığı iddia edildi.

 

YOLCULAR ANLATIYOR:  

        
İstanbul'da banliyö treni ile lokomotifin  çarpışması sonucu yaralanan 5 yolcu hastanelere kaldırıldı.

Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö treni, saat  14.30 sıralarında Cankurtaran İstasyonu'nda yolcularını indirdikten sonra aynı  yönden gelen lokomotif ile çarpıştı.

Görgü tanıkları, banliyö treninin makinistinin lokomotifin geldiğini  görünce trenden atladığını ifade ettiler. Çarpışma sonucunda her iki demir yolu  aracının ön kısmında hasar meydana gelirken, makinistler kazayı yara almadan  atlattı.

Kazada banliyö treninde bulunan 5 yolcu yaralandı. Yaralılardan Osman  Bikeez (23), Hayri İnan (46) ve Serhat Yusuf (51) İstanbul Eğitim ve Araştırma  Hastanesine, İrem Çakır (10) ve Sevda Şenol (34) ise İstanbul Üniversitesi  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının  hayati risk taşımadığı belirtildi.

Kaza nedeniyle Sirkeci-Halkalı tren seferleri tek yönlü olarak  yapılırken, kaza bölgesi güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Yolculardan Sinan Tepe, , “14.30  sıralarıydı. Tren, Cankurtaran'da yolcularını indirdikten sonra kalkacağı sırada  bir gürültü koptu. Trende sarsıntı yaşandı. 'Treni terk edin' diye bir ses  duyduk. Herkes panikle trenden dışarı çıktı. Çocukların da bulunduğu bazı  yolcuların, baş ve değişik yerlerinde yaraları vardı. Daha sonra ambulanslar  gelerek, bunları çevre hastanelere götürdüler” dedi.

Kaza sonrasında banliyö treninden ayrılan vagonlar, Halkalı yönüne doğru  çekilirken, kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.