İçeride atama, dışarıda eylem

İçeride atama, dışarıda eylem

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 11 bin 475 kadroya öğretmen ataması yaparken, dışarıda ise atama bekleyen 400 öğretmen adayı protesto gösterisi yaptı.

Protestoya bazı öğretmen adaylarının gelinlikle katılıp, ’Fizik-kimya-biyoloji, atama yoksa evlenmek yok, 3 çocuk hiç yok’ pankartı açmaları dikkat çekti.Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katılımıyla MEB Başöğretmen Salonu’nda atama töreni yapılırken, bakanlığa 30 metre uzaklıktaki Milli Müdafa Caddesi’nde ise eylem vardı. Türkiye genelinde Ankara’ya gelen yaklaşık 400 atama bekleyen öğretmen adayı eylem yaptı.
 

YKM önünde toplanan öğretmen adayları, çeşitli sloganlar attıp, pankart açtı. Burada Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek isteyen öğretmen adaylarına polis barikat kurarak izin vermedi.

Bunun üzerine polis ile eylemci öğretmen adayları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından eylemciler polise çiçek verdi, ancak yine de yürümelerine izin çıkmadı. Kısa süreli oturma eylemi yapan öğretmen adayları, daha sonra olaysız dağıldı. Bu arada eylemde renkli görüntüler de vardı. Gelinlik giyen bir öğretmen adayının ’Fizik-kimya-biyoloji, atama yoksa evlenmek yok, 3 çocuk hiç yok’ pankartı açması dikkat çekti. Bazı öğretmen adaylarının astronot kıyafeti giydikleri de görüldü.

Törende konuşan MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, 18-24 Ağustos 2011 tarihleri arasında öğretmenlik için 57 bin 952 adayın başvurduğunu, bu adaylardan 55 bin 718'sinin başvurusunun uygun bulunduğunu bildirdi. Yalçın, 55 bin 718 aday arasından 80 ayrı branşta 11 bin 544 kadroya atama yapılacağını belirtti.

Öğretmen olarak atananlar, 5 Eylülde göreve başlayacak.

 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.