İbre NATO'ya döndü

İbre NATO'ya döndü

Mayın tarlalarındaki temizlik tartışmalarında ibre NATO'ya döndü...

Mayın tasarısı yarın Meclis'te. AK Parti ve muhalefet arasında askerin işaret ettiği gibi 'NATO'dan yardım alınması' ağırlık kazanıyor.

Muhalefetin ve kamuoyunun eleştirileri üzerine geçen hafta askıya alınan mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin yasa tasarısının görüşülmesine Genel Kurul'da yarın devam edilecek. Tasarı Meclis'te kabul edildikten sonra, AK Parti, tartışmalı 2. madde için tekriri müzakere önergesi verecek.

SON SAATE KADAR ÇALIŞILACAK

İktidar ve muhalefet arasında başlayan görüşmeler kapsamında "Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın ortaklaşa bir çalışma yapması" görüşü benimsenmişti. Bugün ve yarın Genel Kurul saatine kadar yapılacak görüşmelerde de ortak biri tutum belirleneceği kaydediliyor.

İKİ AYRI İHALE SEÇENEĞİ...

Daha önce yapılan görüşmelerde CHP ve MHP, mayınları temizleyen firmaya bu arazilerin 44 yıllığına tarım için verilmesine itiraz etmişti. CHP, temizlenecek arazilerin bölge halkının kullanımına açılmasını istemişti. Görüşmelerde, mayınların temizlenmesi, tarım arazilerinin kullanımı konusunda iki ayrı ihale yapılması görüşü ağırlık kazandı. Taraflar arasında ortaya çıkan eğilim, Genelkurmay Başkanlığı'nın da işaret ettiği gibi mayınların temizlenmesi için NATO'ya bağlı NAMSA'dan yardım alınması yönünde. Ayrıca Hükümet'in bunun Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın önderliğinde yapılması için muhalefet partilerine öneri sunabileceği de konuşuluyor.

haber3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.