HÜKÜMET SINIFTA KALDI

HÜKÜMET SINIFTA KALDI

HÜKÜMET SINIFTA KALDI

İktidarın çalışma hayatında izlediği istikrarsız politikalar ILO'da ülkemizin olumsuzlar listesine girmesine neden oldu.
Geçen hafta çalışmalara başlayan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun 100 çalışma konferansında Türkiye, geçmiş 7 yılda olduğu gibi yine geçerli karne alamadı.
188 üye ülkenin, ILO sözleşmelerini uygulamalarında gösterdikleri hassasiyetlerin görüşüldüğü ‘’ILO Standartları Uygulama Komitesi’’nde; ILO Sözleşmeleri en kötü uygulayan 50 ülkelik taslak listede geçen hafta yer alan Türkiye, dün itibarı ile komitede görüşülecek olan 25 ülkelik kesin listeye dahil edildi.
Kesin listede yer almamak için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına; Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı Yetkilileri komitede yoğun mesai harcamalarına rağmen, Türkiye’de sendikal haklar konusunda yapılabilecek çalışmalar konusunda komite üyelerini ikna edememiş olup, Türkiye Hükümeti ‘’ILO sözleşmelerini en kötü uygulayan Ülkeler Listesine’’ son 7 yılda 5. defa girmiş oldu. 
Komitede Türkiye Dosyasının görüşülmesi muhtemelen Perşembe yada Cuma günü gerçekleşecek olup, komitede konfederasyonumuzu temsil eden Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye’de Kamu çalışanlarının sendikal hakları, eksiklikleri ve sendikal ayrıştırmalar konusunda bir konuşma yapacaktır.
Komiteden Türkiye’ye karşı bu güne kadar çıkmış, teknik yardım, yüksek misyon vb müeyyideler de dikkate alındığında, geçmiş anayasa değişikliği, yaklaşan seçim süresi ve sendikal mevzuatlarda yapılan taslak çalışmalar, müeyyidenin daha zayıf olabileceğini ve Türkiye’nin önümüzdeki yıla kadar izlenen ülke olabileceğini göstermektedir.
Türkiye Kamu-Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.