Hükümet dizilere el attı

Hükümet dizilere el attı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dizi emekçilerinin uzun süre çalıştırılmaması konusunda 5 bakanlıkla birlikte çalışma başlattıklarını açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk dizilerinin uzun olması ve çalışanların uzun süre çalıştırılmasına dönük eleştiriler üzerine 5 bakanlıkla birlikte bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Günay, “Anayasada angarya yasak. 2 saat dizi yayınlayacağım diye oyuncunun posasını çıkaramazlar” dedi. Günay, Türkiye kadar Arap ve Türk dünyasında beğeniyle izlenen Türk dizileriyle ilgili bir dizi tedbir almak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, RTÜK, Televizyon Sahipleri Derneği gibi kuruluşlarda görüşme yaptıklarını, yeniden bir araya geleceklerini, dizilere yönelik bazı düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. Dizilerin çalışma sürelerinin çok uzun olduğuna dönük şikayetler olduğunu kaydeden Günay, “Konuyu televizyonlarda dizilerin ne kadar yayınlanacağı noktasına indirmeden, yeniden değerlendirme ihtiyacı hissettik. İstedikleri kadar uzunlukta yayınlayabilirler ya da yayınlamazlar o tamamen taleple reklamla ilgili husus. Ama biz hangi sürelerde yayınlarlarsa yayınlasınlar çalışma koşullarının ve sosyal güvencelerinin insani olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞANIN POSASINI ÇIKARAMAZLAR

Dizilerin ne kadarlık bir zaman diliminde çekildiğinin önemli olduğunu hatırlatan Günay, “Angarya anayasada yasak. Güvenlik görevlisi var akşam nöbet tutuyor arkadan 36 saat izinli. Sen televizyondan iki saat dizi yayınlayacaksın diye çalışanların posasını çıkarmaya hakkın yok. Burada bunu nasıl çekiyorsunuz sorusu önemli. Ben diyorum ki ne kadar sürede yayınlarsan yayınla araya reklam koy, koyma karışmam ama çalışma koşullarının insani olmasını düşünüyorum” dedi.

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.