Hıyanetin doruğuna çıktı

Hıyanetin doruğuna çıktı

MHP Lideri Bahçeli, MİT ile PKK arasındaki görüşmelerini içeren ses kayıtlarının ortaya çıkması üzerine “Hakan Fidan'ı kolay kolay harcamayız” açıklamasını yapan Başbakan Erdoğan'ı sert ifadelerle eleştirdi

Bahçeli, “Başbakan hıyanetin doruğuna tırmandıkça, millet ve devletimiz ne yazık ki irtifa kaybetmektedir. Sözde anlaşma metinleri bile oluşturulmuştur. Bütün gerçekler AKP’nin, PKK’ya teslim olduğunu göstermektedir” diye konuştu.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT yetkilileri ile PKK’lı yöneticiler arasında yürütülen müzakerelerin ses kaydı ortaya çıktıktan 5 gün sonra, görüşmeleri, “Türk tarihinin gördüğü en büyük rezalet” olarak niteledi. Bahçeli, “Artık ihanet mızrağını kimsenin çuvala sığdırması mümkün değildir. Başbakan Erdoğan, suçüstü yakalanmış ve kanlı örgütle nasıl sarmaş dolaş olduğunu somut olarak göstermiştir. Bu eylemleri anayasa suçunu oluşturmaktadır ve vatana düşmanlık anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Dün Kızılcahamam’da konuşan Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın adını 32 kez andı fakat hiç “Sayın” demedi. Bahçeli, şunları söyledi: “Gizli kayıtlarla tuzaklar kuran iktidar partisinin, bu defa kendisi aynı duruma düşmüştür. AKP’nin PKK’yla yanak yanağa olması somut olarak belirginlik kazanmıştır. AKP’nin maskesi düşmüş ve inkârcı Başbakan’ın fotoğrafı netleşmiştir.

İmralı canisi mekân hâkimi

Bunu ilk defa açığa çıkaran şahsım olmuştur. Başbakan öfke nöbetlerine kapılmış bizi şerefsizlikle, alçaklıkla itham etmiştir. Şerefsizliğin, kimin sıfatı olduğu gözler önüne serilmiştir. Müfterinin, yalancının, inkârcının, ikiyüzlünün kim olduğunu aziz milletimiz ibretlik biçimde görmüştür. Başbakan, milli yeminlerimizi ittifak halinde olduğu küresel güçlerle çiğnemektedir. Başbakan’ın, verdiği tavizlerle PKK patentli kanlı saldırıların asıl müsebbibi olduğu şüphesizdir. Özellikle görüşmelerin süre, seyir ve sınırını İmralı canisinin belirlediği, mekân hâkiminin de yine aynı çürümüş kişinin olduğu anlaşılmaktadır. İmralı’yla Avrupa ve Kandil arasında mesaj alışverişinin yapıldığı görülmektedir. Başbakan hıyanetin doruğuna tırmandıkça, millet ve devletimiz ne yazık ki irtifa kaybetmektedir. Sözde anlaşma metinleri bile oluşturulmuştur. Bütün gerçekler AKP’nin, PKK’ya teslim olduğunu göstermektedir. Erdoğan, PKK açılımıyla teröristlerin ümidi ve cesaret kaynağı haline gelmiştir.

Kaba ifadeleri geçersiz

Erdoğan’ın ilgili bürokrat hakkında ‘Harcamayız, yemeyiz’ türünden kaba ifadelerinin hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Asıl kendisi bu skandalın siyasi vebalini ödemek için hazırlık yapmalı ve şimdiden pişmanlık göstererek aziz milletimizden özür ve af dilemelidir. Bu zihniyetin alnına kazınan zillet ve onursuzluk yaftası aksi takdirde hayatı boyunca çıkmayacak ve beddualar peşini bırakmayacaktır. İstifa eden Genelkurmay Başkanı’nın gösterdiği hassasiyeti, iktidardan da bekliyorum.

Yardım seferinin başını çeksin

Erdoğan, uluslararası çevrelerden aldığı gazla Türk dış politikasının omurgasını zedelemiş, Türkiye’yi zamana ve şartlara göre kıvrılan bir ülke durumuna sokmuştur. Başbakan tribünlere oynamayı bırakmalı ve sorularımıza cevap vermeli: Yardım gemilerine askeri destek denizde nereye kadar sürecektir? Uluslararası suların bittiği karasularının başladığı noktaya kadar gidilecek midir? Madem muhtemel yardım gemilerine refakat edilmesinde bu kadar isteklidir, o halde ilk yardım seferinde kendisinin başı çekmesi yerinde olacaktır.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.