Herkes okuyacak herkes yazacak

Herkes okuyacak herkes yazacak

ANKARA İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, başkentte okuma yazma seferberliği başlattıklarını belirterek, “Ankara, Türkiye'nin başkentidir. Başkentte de okuma yazma bilmeyen vatandaş bulunması hepimizin ayıbıdır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara'da şu anda 130 bin civarında okuma yazma bilmeyen vatandaş olduğunu belirterek, “Bu eğitim dönemi içinde bu sayıyı sıfırlamak istiyoruz” dedi.


ANKARA İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, başkentte okuma yazma seferberliği başlattıklarını belirterek, “Ankara, Türkiye'nin başkentidir. Başkentte de okuma yazma bilmeyen vatandaş bulunması hepimizin ayıbıdır” dedi. Bu kapsamda seferberlik başlattıklarını kaydeden Aydoğan, şunları söyledi:
“Yaptığımız çalışmalar sonucunda başkentte 130 bin civarında okuma yazması olmayan vatandaş bulunduğunu tespit ettik. Tüm bölgelerde lçe milli eğitim ve halk eğitim merkezi müdürlüklerimizle bin 500 civarındaki okul müdürümüzü harekete geçirdik.
Tek tek evler dolaşılıyor
TÜİK'in de verilerinden yararlanarak, tek tek bütün evler dolaşılarak, okuma yazması olmayan vatandaşlarımız kurslara alınıyor. Her gün ortalama 150 kişiyi bu kurslarımıza kayıt ediyoruz. Bu 130 bin kişinin büyük çoğunluğunu 60 yaş ve üstü nüfus oluşturuyor. Tabi bu da bizim işimizi biraz zorlaştırıyor. Ancak, yılmadan kendimize Ankara'daki istatistiklerde okuma yazma bilmeyen hanesini kaldırmayı hedef koyduk ve kısa zamanda başaracağız.”
İlköğretim yüzde 100
Ankara'da ilköğretimde okullaşma oranının ise yüzde 100 olduğuna dikkat çeken Aydoğan, “Okula gitmeyen öğrencimiz hemen hemen hiç yoktur. Zaten varsa bile adrese dayalı sistemden anında görüyoruz ve yetkili kişelirimiz anında çocuğun okula kaydını sağlıyor. Ortaöğretim ve lisede okullaşma oranı yüzde 86'lara çıkmıştır. Türkiye ortalamasının 20 puan üzerinde Ankara” dedi.
Altındağ bölgesindeki ilköğretim okullarına yönelik özel çalışmalarının da bulunduğunu anlatan Aydoğan, “Geçtiğimiz yıl 'Yıldız Okul' projesi başlattık ve pilot okul olarak da Seymenler İlköğretim Okulunu seçmiştik” diyerek, şöyle devam etti:
“Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün ihtiyaçlarını giderdik, öğretmenlerini ve velilerini eğittik. Okulda bir tane dershaneye giden çocuk yoktu. Aralarında daha hiç Kızılay'ı görmemiş çocuklar vardı. Biz o çocuklardan ücretsiz olarak dershaneye kaydettirdik, okulu tepeden tırnağa boyadık. Her sınıfa projeksiyon makinası ve bilgisayar koyduk. Tüm masa sıralar yenilendi. Öğretmenler de eğitildiği için, herkes çok fazla motive oldu. Okulun Çankaya'daki ekonomik sosyal durumu yüksek bir okuldan bir farkı kalmadı.
Yurtdışına gönderdik
Bu çocukların bir kısmını yurt dışına çeşitli ülkelere gönderdik. Çocuğun pasaportu alınacağı zaman, bazı aileler emniyete gidecek dolmuş paramız yok dediler. Aileyi aldık emniyete ulaştırdık, bu kadar detaylı çalışmalar yaptık. Bu okul gerçekten çok farklı bir kimliğe büründü. Çocuklar, 'Biz başarılı olacağız' diyerek söz verdiler. Şimdi bunu bu yıl 10'a çıkaracağız. 10 tane okulumuz Altındağ bölgesinde yıldız haline getireceğiz. Hıdırlıktepe, Çalışkanlar, Polis Amca ilköğretim okulları bunun içinde.”

Okul polisi caydırıcı oldu

BÜTÜN okullar şu anda emniyet müdürlüğümüzle beraber işbirliği halinde gözetimimiz altında. Son derece güvenli durumdayız. Okul polisi uygulamasının çok faydasını gördük. Daha önce gençler gelip okul dışında okul önünde dolaşırlarken, bu bir tehdit olarak algılanıyordu okul tarafından. Bir huzursuzluk, bir kaygı yaşıyordu çocuklarımız bu tamamen yok oldu. Okul polisi uygulamasının duyulması dahi caydırıcı bir unsur oldu.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.