Herkes kurala uyacak

Herkes kurala uyacak

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sumela Manastırı'ndaki ayin tartışmasına ilişkin olarak “Herkes ziyaret ettiği ülkenin kuralarına uymak durumundadır” dedi

Şahin, Karabük'te Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş'ı makamında ziyareti sırasında gazetecilerin Sumela Manastırı'ndaki ayin tartışmasına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

'İstismar edilmiş'
“Türkiye kuralları olan bir ülkedir. Müze müdürü hanımefendinin kuralları hatırlatarak buranın bir müze olduğunu ve burada herhangi dini etkinliğin yapılamayacağını söylediğini haberlerde izledik.
Örneğin, İstanbul'da da geçmişte ibadethane iken şimdi müze olarak kullanılan yerler var. Burası Müslümanlara ait bir mekân da olsa dini ayin yapılmasına izin verilmiyor. Bunun, gayrimüslim vatandaşlarımız veya buraya gelen yabancı kişilerce istismar edilmiş olması tabii kabul edilebilir durum değil. O nedenle herkes ziyaret ettiği ülkenin kurallarına uymak durumundadır. Bunu zorlamak medeni insanlara yakışmaz.”

Açılım sorusuna yorum yok
“Terör örgütü üyelerinin demokratik açılımın konuşulduğu günlerde ilk eylemlerinin yıl dönümünü kutlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine de Şahin, “Bu sorunun cevabını, açıklamasını siyasi makamlara bulunan kişiler yaparlar. Ben bu konuda bir değerlendirme yapmayayım” dedi.
Şahin'e, belediye ziyareti sırasında kadınlar, yöresel yiyeceklerden hazırladıkları hediye sepeti verdi.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.