Herkes karne alırken o yaşamını yitirdi

Herkes karne alırken o yaşamını yitirdi

GEÇEN Cuma günü okuduğu Şehremini Anadolu Lisesi'ne gitmek için evinin bulunduğu İstinye'den çıkan ve geldiği Şehremini'nde ışıklardan karşıya geçerken bir halk otobüsünün çarpması yüzünden ağır yaralanan Milli Yüzücü Sevi Karahan

bu sabah hayatını kaybetti. Okul arkadaşları, öğretmenler ve veliler, 16 yaşındaki milli yüzücüsü Sevi Karahan için Şehremi'ninde Millet Caddesi'ni trafiğe kapadı.

Omurga, kalça kemiği ve çenesi kırılan ve iç organlarında hasar olduğu belirlenen Enka Spor Kulübü sporcusu Sevi Karahan'ın tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybettiği haberi kısa bir süre sonra okuluna ulaştı. Acı haber, Şehremini Anadolu Lisesi'ndeki karne törenini hüzne boğdu.


YEŞİL IŞIKTA GEÇERKEN
Şehremini Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Can, törende yaptığı konuşmada “Bugün aslında hepimizin neşeli bir günü, karne sevinci yaşadığı bir gün olmalıydı. Hayatımda ilk defa böyle bir karne günü yaşıyorum. Öğrencim, hepinizin kardeşi Sevi Karahan, yeşil ışıkta geçerken bir halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Konuşamıyorum. O çok özel biriydi. Sevi'ler kolay yetişmiyor. Okulun önüne alt ya da üst geçit yapılması için daha kaç Sevi'lerin ölmesi gerekiyor” dedi.

Kısa törenin ardından Şehremini Anadolu Lisesi, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi ve Selçuk Kız Meslek Lisesi öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ile birlikte 10. Sınıf Öğrencisi Sevi Karahan'ın hayatını kaybettiği ışıklara kadar yürüdü. Gruba çevre sakinleri de destek verdi. Yaklaşık 300 kişiye ulaşan grup, Sevi'nin hayatını kaybettiği ışıklarda Millet Caddesi'ni her iki istikamete trafiğe kapadı.

“Dün tramvay İrem, bugün otobüs Sevi. Yarın?”, “Dikkat halk otobüsü geliyor”, “Geçit istiyoruz”, “Karnesi burada Sevi nerede?” ve “Bir can kaç akbil?” yazılı pankart taşıyan göstericiler, yola oturdu. Göstericiler slogan da attı.


DİKKAT HALK OTOBÜSÜ GELİYOR
Sürücülerden biri “Hastam var” diyerek gruptan yolu açmasını istedi. Kısa bir tartışmanın ardından yol, kısa süreliğini açıldı. Grup 20 dakika yerde oturdu. Grup adına Şehremini Anadolu Lisesi 11. Sınıf Ögrencisi Cemile Özge Işıklar bir basın açıklaması yaptı.

Sevi'nin arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çok sevildiğini belirten Cemile Özge Işıklar şunları söyledi:

“Sevi Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunan milli bir yüzücümüzdü. Sevi gibi gençler kolay yetişmiyor. Maalesef bu kadar kolay bir hiç uğruna hayatlarından olabiliyorlar. Şoför hataları ve trafikteki kusurlar yüzünden daha nice İremler'i Sevi'leri kaybedeğiz. Buna ne zaman 'Dur' denecek? Biz öğrenciler olarak, 5 okulun buluştuğu bu nokaya üst ya da alt geçit istiyoruz. Canımızı emanet ettiğimiz her gün binlerce insanın kullandığı başta halk otobüsleri olmak üzere toplu taşıma araçlarının sürücülerinin daha eğitimli kişiler arasından seçilmelerini ve bu kişilerin daha duyarlı olmalarını istiyoruz.”
KARNESİNİ AMACASI ALDI
Oturma eyleminden sonra göstericiler dağıldı. Sevi'nin karnesini amcası İlker Dalak, aldı. Arkadaşları Sevi'nin büyük boy çerçeveli bir fotoğrafı ile bir demet karanfili masasına koydu. Sevi'nin karnesi verilirken arkadaşları ağladı.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.