Helikopterler Okul Bahçelerine İndi

Helikopterler Okul Bahçelerine İndi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyla ilgili terör örgütü DHKP-C'ye hava destekli operasyon düzenledi.

 

Operasyon, sabahın ilk saatlerinde başladı. 21 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Liman- İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nde de aramalar yapıldı.

Sabah 05.45'te Liman-İş Sendikası'nın genel merkez binasına gelen polis ekipleri, aramalarına başladı. Dış kapıyı kırarak içeri giren polis ekipleri, kişi ve parmak izi araması yaptı. Yaklaşık 2 saat süren arama, saat 08.00 civarında sona erdi. Polis ekiplerinin, hiçbir evrak almadığı bildirildi.

Sabahın ilk saatlerinde aralarında Emniyet'in üst düzey yetkililerinin de aralarında bulunduğu terörle mücadele uzmanları helikopterle Ankara Atatürk Lisesi'nin Sıhhıye'deki bulunan bahçesine iniş yaptı.

 

DHKP-C'NİN ANKARA İL SORUMLUSU GÖZALTINDA

Polis yetkilileri, Liman- İş Sendikası Genel Merkezi'nde yapılan aramaları yerinde gözlemledikten sonra yine aynı helikopterle bu kez Ulus'taki Genel- İş Sendikası Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgeye geçti.

Genel İş ve Liman İş Sendikası Genel Merkezi'nin de aralarında bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda gözaltılar olduğu bildirildi.

10 GÖZALTI

Özel Hareket ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, aralarında DHKP-C örgütünün Ankara il sorumlusu olduğu ileri sürülen G.M'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Operasyonların yapıldığı sokaklarda giriş ve çıkışları da yüzleri kar maskeli özel harekat polisleri tuttu. Polis, sendikanın bulunduğu iş hanına girişlere izin vermedi.
 
Adalet Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırıya karıştığı belirtilen Hasan B.'nin Liman İş Sendikası'nın 1992-1999 yılları arasında Genel Başkanlığı'nı yaptığı açıklanmıştı. 

''KAPILARI KIRMIŞLAR''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.