Havuzdaki Bürokratlar Görev İstiyor

Havuzdaki Bürokratlar Görev İstiyor

Havuzdaki Bürokratlar Görev İstiyor

Sayın Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başlaması ile birlikte, ilk olarak bakanlıkta yeniden yapılanma çalışmaları başlatılmıştı.

Bu kapsamda, onlarca MEB bürokratının bir gecede kadroları alınmış, pek çoğu bakanlık müşaviri olarak merkeze çekilmişti.

Bakanlık merkezinde yapılan bu düzenlemeler sonrasında talim terbiye kurulu üyeleri ve il milli eğitim müdürlerinin bir kısmı da yapılan yeni düzenlemelerle merkeze çekilmişti.

Şu anda Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü kampüsünde bir bina içerisinde kendilerine ayrılan odalarda yaşadıkları ilk şoku atlatmış gözüküyorlar.

Yıllarca bakanlığın en üst birimlerinde hizmet etmiş MEB bürokratlarının önemli bir kısmı, bulundukları durumdan hoşnut gözükmüyor.

Bu hoşnutsuzluğun en önemli kaynağı, kendilerinin tecrübelerinden yararlanacak ve hizmet edecek bir göreve getirilmemeleri.

Onların beklentileri, "Genel Müdürlük, Genel Müdür Yardımcılığı, İl Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ..." koltukları değil, hizmet edecek, üretecek çeşitli görevler.

Bir çoğu son bir umut MEB'den gelecek, kendilerinin unutulmadıklarını gösterecek bir işaret, bir görev.

Ancak, bu beklentinin MEB tarafından karşılanıp karşılanmayacağını önümüzdeki günler gösterecek.

Ben açıkçası böyle bir ışık göremiyorum.

Umarım Sayın Ömer Dinçer, bir sürpriz yapar, hepimizi şok eder! Eğitime yıllarına vermiş bu bürokratları unutmaz. Onlara merkez ve taşrada çeşitli görevler verir, onların devlete ve millete hizmet etmelerine fırsat verir.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com Özel haber

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum