Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde Marmara ve doğu bölgeler ile kıyılarda yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 6 dserece) olmak üzere ülkemiz genelinde artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Bu sabah ilk saatlerde Marmara ile kıyılarda yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ilk saatlerde yer yer yoğun olmak üzere sisli geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bugün (Perşembe) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde kıyılarında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bugün (Perşembe) güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusunda güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde Samasun çevrelerinde sis bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...













SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.