Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile bu sabah ilk saatlerde Malatya ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

SOBA VE DOĞALGAZ KAYNAKLI BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Rüzgarın iç ve batı bölgelerimizde güney yönlerden yer yer orta kuvvette esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, yarın sabah saatlerinde güney ve doğusunun sisli geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla kıyılarının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu 

İÇ ANADOLU: BAtısı az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu bu sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batı kesimleri çok bulutlu, Erzincan ve Ardahan ile sabah saatlerinde Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Malatya çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde sis görülecek. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











 

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.