Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu, Adana'nın kuzeyi, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı ile zamanla Ankara'nın kuzey çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Sivas çevrelerinin kısa süreli karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.