Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri.....

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Samsun, Amasya, Çorum, K.Maraş, Adıyaman ve Artvin çevrelerinde görülecek yağışların; İstanbul, Balıkesir, Manisa, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Lodosun yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edeceği bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Marmara ile Kıyı Ege'de 3 ila 5 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR : Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR : Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 70-80 km hızla) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSK : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.