Hava bugün nasıl olacak?

Hava bugün nasıl olacak?

Buzlanma ve don olayı ile birlikte yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bugün Ankara parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sisli 8 derece, İstanbul parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu 14 derece, İzmir ise parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren il geneli sağanak yağışlı 18 derece olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu sabah saatlerinde Hatay, Gaziantep ve Kilis ile bugün öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale, Antalya'nın batı kıyıları ve yarın sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın (Çarşamba) zamanla Güney ve Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, gizli buzlanma ve don vb. ) dikkatli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı, öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri yer yer çok bulutlu Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyıları ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'nin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimleri bu sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Hatay çevreleri ile bu akşam saatlerinde itibaren Antalya'nın batı kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don hadisesi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don hadisesi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...










 

SABAH
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.