Harp Akademileri ‘topyekün’ değişiyor

Harp Akademileri ‘topyekün’ değişiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda 1 Ağustos günü başlayacak kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Harp Akademileri Komutanlığı da silbaştan yenilenecek

Balyoz davası kapsamında TSK’yı sarsan tutuklamalardan en çok etkilenen kurumda 5 general tutuklu bulunuyor. YAŞ’ta 5 tutuklu generalin yerine yapılacak atamaların yanı sıra burada görevli en az üç generalin de görev yerinin değişebileceği belirtiliyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceğini teşkil edecek general ve amirallerin yetiştiği kurumda Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı’nın yanı sıra  Komutan Yardımcısı Korg. Yurdaer Olcan, Kurmay Başkanı Tümg. Ahmet Yavuz, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümg. Bülent Kocababuç ile Müşterek Doktrin Geliştirme Deneme ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğa. Levent Görgeç Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunuyor. Kritik YAŞ’ta bu 5 göreve tutuklu olmayan isimlerin atanması bekleniyor.

 

Ayrıca bu 5 isim dışında komutanlıkta görev yapan Milli Güvenlik Akademisi Komutanı Tümg. Ali Erdinç, Silahlı Kuvvetler Akademisi Komutanı Tümg. Bülent Dağsalı ve Deniz Harp Akademisi Komutanı Tüma. Halit Özkoç’un terfi dosyası YAŞ’ta görüşülecek. Üç komutanın terfi dosyası da geçen yılki şurada görüşülmüş ve üç isme de temdit verilmişti. Bu seneki şurada Özkoç’un koramiralliğe terfi edebileceği ifade ediliyor. Bu üç komutanın terfi alamaması durumunda emekliye sevkedilmesi ihtimali doğacağı için bu üç görevin de yeni general ve amirallerle doldurulabileceği kaydediliyor. Bu yıl Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki isimler arasından görevini sürdürecek tek generalin Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Metin Gürak olacağı belirtiliyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.