Harçlıklar internete

Harçlıklar internete

Araştırmalar, gençlerin ilgi alanının televizyondan bilgisayara kaydığını ortaya koydu. Gençler, artık internette zaman geçirmeyi tercih ediyor, bütçenin çoğunu telefona ayırıyor

Değişen ve gelişen dünya şartlarıyla birlikte gençlerin ne gibi değişimler yaşadığı, neleri sevip, nelerden hoşlanmadıkları masaya yatırıldı. Youth Republic'in, Synovate araştırma şirketiyle birlikte gerçekleştirdiği '2010 Türkiye Gençlik Pazarı Araştırması' 3 bin 119 üniversite ve lise öğrencisiyle, bin 533 okumayan/çalışan gençlerle görüşerek bir anket gerçekleştirdi.

YURTDIŞINDA YAŞAMAK İSTİYOR

Araştırmaya göre eskiden günün ortalama 3 saatini televizyon izleyerek geçiren gençler şimdi haftada 2 ile 4 saat arasında televizyon izliyor. Televizyonu arkada bir fon olarak kullandıkları görülen gençlerin son dönemde en fazla vakit ayırdıkları uğraş ise internet. Üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğunun yurtdışında yaşamaya hevesli oldukları gözlemlenirken, popüler ülkeler arasında Amerika, İtalya, İngiltere, İspanya gibi ülkeler başı çekiyor. Gençler en fazla telefon kontür ya da faturalarına para harcıyor.

Kitaplar değil SMS öncelikli

Araştırmada ortaya çıkan bir çarpıcı sonuç ise öğrencilerin yaptıkları harcama haritasında ortaya çıktı. Gençler harçıklarının yüzde 15'ini telefon kontör ya da faturaya ayırıyor. Bunu dışarıda yemek, tasarruf, gıda, giyim ve ulaşım takip ediyor. En düşük bütçe ise yüzde 4 ile okul giderlerine ayrılıyor. Kısacası, gençler artık okumak yerine anlık ihtiyaçlarını karşılayan telefonlara bütçe ayırıyor.






star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.