Harç zammıyla ilgili soru önergesi

Harç zammıyla ilgili soru önergesi

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, 2. öğretim harçlarına yapılan zamla ilgili bir soru önergesi sundu.

Ankara- DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 2. öğretim harçlarına yapılan zammı sordu. TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Erçelebi, örgün öğretim öğrencilerinin harcına yüzde 8 zam yapılırken, 2. öğretimde okuyan öğrencilerin harcına yapılan zammın, bazı programlarda yüzde 100 ve üstünde olduğunu belirterek, 2. öğretim harcına yüksek oranda zam yapılmasının doğru bulup bulmadığını öğrenmek istedi.

Yapılan zamlar nedeniyle dar gelirli ailelerin çocuklarının nasıl okuyacağını soran Erçelebi, ''Eğitim tamamen paralı hale mi getirilecek? İkinci öğretimde okuyan öğrenciler, yapılan bu zamla, vakıf üniversitelerine mi yönlendirilmek isteniyor? Bu öğrencilerin harç kredisi alması için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Zamdan mağdur olacak öğrenciler için ne yapmayı düşünüyorsunuz?'' dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ilköğretim 8. sınıflarda okutulan ''İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük'' ders kitabında, bir yıl geçmeden değişiklik yapıldığını ifade ederek, kitapta 27 Mayıs 1960, KKTC, Ermeni sorunu, 2. Dünya Savaşı ve Körfez krizi konularına ilişkin bilgilerdeki değişikliklerin eleştirildiğini kaydetti.

''Kitapta yapılan değişiklikler, AKP iktidarının iç ve dış politikalarıyla uyumlu hale getirilmek için mi yapıldı?'' diyen Köktürk, yapılan değişikliklerin öğrencilere, tarihin çarpıtılarak öğretilmesine neden olup olmayacağını sordu. Köktürk, ''Kitaptaki düzenlemeler, değişiklik ve yenilik görüntüsü altında çocuklarımıza Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini anlamaları ve ülke sorunlarına sağlam bir tarih bilinciyle bakmalarını olanaksız kılmayacak mı?'' sorusunu yöneltti.

Köktürk, 5 yıl okutulması gereken, ancak bir yıl dolmadan yapılan değişiklik sonucu 1 milyon 294 bin ders kitabının çöpe atılmasının doğru bir politika olup olmadığı konusunda ve sorumlular hakkında idari işlem yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgi istedi.



cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.