Harç zammını sabaha kadar protesto ettiler

Harç zammını sabaha kadar protesto ettiler

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang ADANA'da Öğrenci Kolektifleri'ne üye öğrenciler, üniversite harçlarına yapılan zammı pr

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 2009-2010 eğitim- öğretim dönemi üniversite harçlarına yaptığı zam, öğrenciler tarafından 'nöbet' adını verdikleri oturma eylemi ile protesto edildi. Barajyolu Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası önünde saat 18.00'da toplanan öğrenciler, gitar çalıp şarkı söyledi, yemeklerini de burada yedi. Çevredeki apartmanlarda oturanlar da öğrencilere yemek ve çay servisi yaptı.

Oturdukları alanın çevresine YÖK'ü eleştiren pankartlar açan öğrenciler adına konuşan Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Hüseyin Engin Sakın, yapılan zammın kabul edilemez olduğunu söyledi. Yapılan zamlar nedeniyle birçok öğrencinin okuma hakkının elinden alındığını savunan Sakın, “Birinci öğretime yüzde 8 zam yapıldı. İkinci öğretime ise yüzde 100 ve yüzde 500'e varan zam yapıldı. YÖK, 'Parası olmayan okumasın' mantığı ile hareket ediyor. Biz de bunlara karşı olarak nöbet tutuyoruz. Üniversitelerimizi AKP ve YÖK'e karşı koruyacağız” diye konuştu.

Öğrenciler, protesto eylemine saat 04.00'da son vererek evlerine gitti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.