Hangi Kurum Kaç Memur Alacak

Hangi Kurum Kaç Memur Alacak

2009 yılında kamuya tam 95 bin personel alınacak. Hangi bakanlık kaç kişi alacak? İşte detaylar...

İLK ALIMLAR HAZİRANDA



Sözleşmeli memurlardan 'aslan payı'nı 20'şer bin kadro ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı alacak.

10 bin kadro Adalet Bakanlığı'na verilirken kalan 20 bin kadro ise diğer kurumlar arasında paylaştırılacak.

Sözleşmeli memurların alımı KPSS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yapılacak. Kadrolu memurları ise kurumlar kendisi alacak.

İşsizliğin en büyük sorunların başında geldiği ülkemizde, devlet yine iş kapısı olacak. Hükümet, 2009 yılında 70 bini sözleşmeli 25 bini kadrolu olmak üzere toplam 95 bin personel alacak. 70 bin olarak öngörülen sözleşmeli personel alımında 'aslan payı'nı 20'şer bin kadro ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı alacak. 10 bin kadro Adalet Bakanlığı'na verilirken kalan 20 bin kadro ise diğer kurumlar arasında paylaştırılacak. Sözleşmeli personelin alımı KPSS puanlarına göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından yapılacak. Hangi kuruma tam olarak kaç kişinin alınacağı, bu kişilerin kaç puanla alınacağı ise haziran ayında belli olacak. En çok eleman alınacak branş her zamanki gibi öğretmenlik olacak. Öğretmenleri; doktor, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, zabıt katibi, infaz koruma memuru gibi kadrolar izleyecek.

ALIMLAR İKİ SEFERDE ÖSYM TARAFINDAN YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre, kurumların Maliye Bakanlığı'na gönderdiği sözleşmeli personel talepleri alt alta yazılıp toplandığında ortaya 150 bin personel 'ihtiyacı' çıktı. Ancak bütçe dengeleri göz önüne alınarak bu rakam revize edildi ve 70 bine düşürüldü. Sözleşmeli personel alımına ilişkin planlamanın haziran ayına kadar ancak tamamlanacağı ifade edilirken, alımların ÖSYM kanalı ile iki parça halinde yapılması öngörülüyor. İlk alımın Haziran veya Temmuz ayında ikinci alımın ise Kasım veya Aralık ayında yapılacağı belirtiliyor. işe girmek isteyenler her pozisyon için KPSS'den aldıkları puana göre en yüksekten düşüğe göre sıralanacak ve öngörülen kontenjan kadar kişi alınacak. Lise ve ön lisans mezunları için KPSS-93 Puan türü, üniversite mezunları içinse KPSS-1, KPSS-2 ve KPSS-3 puan türleri geçerli olacak.

25 BİN KADROLU MEMUR ALINACAK

Hükümet 70 bin sözleşmeli personelin yanı sıra yıl içinde 25 binde kadrolu memur alacak. Kadrolu personel alımında Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet yine aslan payı alacak. ış yükünden dert yanan yargı organlarına ise müjdeli haber başka bir bahara kalacak. Çünkü bu yıl içinde alınacak hakim ve savcı sayısı bin rakamı ile sınırlı olacak. Kadrolu personel alımı, sözleşmelilerden farklı olarak ÖSYM tarafından değil kurumlar tarafından yapılacak

www.memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.