Halkını dinleyen Mısır daha da güçlenecektir

Halkını dinleyen Mısır daha da güçlenecektir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'ın içinden geçtiği süreçle ilgili kendisine bir mektup gönderen Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt'e dün cevap verdi.

Davutoğlu, mektubunda, “Halkının meşru taleplerini dikkate alan, bunun için gereken reformu yapan Mısır, yaşadığı süreçten çok daha güçlenerek çıkacaktır” dedi.
Davutoğlu’nun mektubu Kahire’ye iletilmesi için Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin’e verildi. Mektupta şu görüşlere yer verildi: “Türkiye ve Mısır ilişkileri çok önemli olduğu kadar, Mısır, Türkiye açısından da en önemli bölge ülkesidir. İlişkilerimiz köklüdür ve tarihe dayalı bir geçmişe sahiptir. İki kardeş ülkenin dost ve kardeş halkları arasında da kopmaz bağlar mevcuttur. Mısır’ın bu süreci olumlu bir şekilde tamamlaması en büyük temennimizdir. Mısır halkının meşru taleplerini dikkate alan, halkının refah ve mutluluğu için gereken reformları yapmış bir Mısır, yaşadığı süreçten çok daha güçlenerek çıkacaktır. Türkiye, bu sürecin en kısa süre içinde olumlu şekilde tamamlanması için dost Mısır’a ve halkına her türlü katkıyı sağlamaya şimdiye kadar olduğu gibi devam ettirecektir.”

hürriyet
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.