Halis Toprak'tan 'son mektup'

Halis Toprak'tan 'son mektup'

Halis Toprak uzun süredir ihtilaflı olduğu ve görev süresi 31 Ocak'ta dolacak olan TMSF Başkanı Ertürk'e 'son bir mektup' yazdı.

Toprak, oldukça uzun olan mektubunda Toprakbank ile ilgili olarak TMSF'nin yanlış davrandığını ve bunun da en büyük sorumlusunun Ahmet Ertürk olduğunu öne sürdü.

Haksız hacizler yolu ile TMSF'nin sanayi müesseselerini perişan ettiğini belirten Toprak, "Bu müesseseler benim değildi, devletindi, milletindi. Bu müesseseleri yıktıktan sonra aynı ekip ile tekrar ayağa kaldırmak imkansızdır, her baba yiğidin harcı değildir. Allah'ın kudreti mutlaka bu yapılanların cezasını verecektir.

Bu müesseselerden yetim ve şehit aileleri geçimlerini sağlıyordu. Bu ekmeğe mani olurken acaba siz dünya'da bir kişiye ekmek verdiniz mi? Her şeye el koyduktan sonra oturduğum ev için 30.000 TL.'ye yakın para alıyorsunuz. Bunu da çok zor şartlar altında bulup buluşturup ödüyorum. 1997 yılında Toprak Vakıf kuruldu. O tarihten bu tarihe kadar binlerce yetim, şehit çocuğu burslarla okudu ve bu Devlete faydalı birer insan oldular. Şimdi ise bu yetim ve şehit ailelerinin burslarını ödeyemiyoruz. Okuyamayan her burslunun günahı sizin boynunuza olacaktır" ifadesini kullandı.

Sadece Sakarya-Eskişehir arası 150 km.'de 18 sanayi tesisi yaptığını, toplamda 6 bölgede 23 tesis yarattığını anlatan Toprak, "Dünyada böylesine varlık düşmanı bir kişi daha yoktur. 132 milyon USD alacağınıza karşı 4 adet eşi emsali olmayan gayrimenkulleri çok ucuza sattınız, nasıl ki yetmedi 21 şirkete el konuldu. Böylesi sanayi tesislerinin günümüzde yapılması mümkün değildir" dedi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.