Hakkâri'ye mecburi geldi gönüllü kaldı

Hakkâri'ye mecburi geldi gönüllü kaldı

Hakkâri Devlet Hastanesi'nin başhekim yardımcısı Ebru Uğurbaş görev süresi bitmesine rağmen gitmiyor. İki kadın doktor da aynı yolda.

Devlet çalışanlarının genellikle 'kaçtığı' bir şehir olan Hakkâri'nin kadın doktorları, görev süreleri dolmasına rağmen tayin istemeyip gönüllü olarak kalmayı tercih etti.

Hakkâri Devlet Hastanesi'nde görevli Başhekim Yardımcısı Dr. Ebru Uğurbaş, 3 ay önce zorunlu hizmet yasası kapsamında kente atanan deri ve zührevi hastalıklar uzmanı Dr. Serpil Pırmıt ile çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Bircan Hızlı Karabacak, Hakkârililerin beyaz melekleri oldu.

Konukseverlik etkiledi
Hakkâri Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, biyokimya uzmanı Dr. Ebru Uğurbaş mecburi görev süresinin son bulmasına rağmen Hakkârililere hizmete devam etmenin mutluluk verdiğini söylerken, Dr. Serpil Pırmıt ve Dr. Bircan Hızlı Karabacak da gerekirse hizmet sürelerini uzatmayı planlıyor.

Görev süresi dolduğu halde gönüllü olarak Hakkâri'de kalmaya karar veren Dr. Ebru Uğurbaş, kentte kalma nedenini şöyle anlattı:

“Buradaki insanların hizmete çok ihtiyacı var. Buradaki halkın gösterdiği saygı ve misafirperverlik bizi buraya daha çok bağladı. Aslında olaylar bizi de zorluyor. Ama televizyonlardaki haberlere bakarak korkup buraya gelmeyenlere anlam veremiyorum.”

Gelmeden önce korktuk
Kente 3 ay önce atanan Dr. Serpil Pırmıt ile Dr. Bircan Hızlı Karabacak da kısa sürede kente uyum sağladı. Dr. Pırmıt, Hakkâri'ye gelmeden önce korkularının olduğunu ancak geldikten sonra endişelerinin sona erdiğini belirtti. Gerekirse mecburi hizmet süresi bittikten sonra da burada görevini uzatacağını anlatan Dr. Pırmıt, arkadaşı çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Bircan Hızlı Karabacak ile günde yaklaşık 90 hastaya bakıyor.



radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.