Hákime verilen ifadeye bile ’Hürriyet’in komplosu’ dedi

Hákime verilen ifadeye bile ’Hürriyet’in komplosu’ dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Ergenekon Davası'ndan tutuklu olarak yargılanan SESAR firmasının sahibi İsmail Yıldız'ın faturayla ilgili açıklamasını da saptırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden Gökçek imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hürriyet Gazetesi'nde manşet olarak verilen haberde ve Kılıçdaroğlu'nun beyanlarında SESAR firmasına benim 354 milyar lira ödediğim ısrarla ifade edilmektedir. Ayrıca Ergenekon Davası'ndan tutuklu olarak yargılanan SESAR firmasının sahibi İsmail Yıldız'ın tutuklu iken açıklama yapması ve 'Bu parayı Melih Gökçek ödedi' demesi bu işin ne kadar organize olduğunu ortaya koymaktadır." Melih Gökçek, kendisine karşı komplo kurulduğunu iddia ederek, Yıldız'ın tutukluyken açıklama yapmasını buna delil gösterdi. Ancak, olay Gökçek'in söylediği gibi gerçekleşmedi ve Yıldız, Gökçek'in söylediği gibi açıklama yapmadı. Yıldız, SESAR firmasının başındayken Melih Gökçek için Başbakan Erdoğan'la ilgili araştırma yaptırdığını bir açıklamayla değil, Ergenokon Davası'nda görülen açık duruşmada ortaya koydu. Yıldız açık, geçen cuma günü duruşma sırasında hákimden söz alarak konuyu anlatmak istedi. Hákimin, "Anlat ben de merak ediyorum" diyerek konuşma izni vermesi üzerine, tutuklu sanıklardan İsmail Yıldız, "CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği, SESAR'ın Melih Gökçek'e fatura kesmesi olayının doğru olduğunu" söyledi.

İŞTE O DİYALOG

Sanık Yıldız: Bu faturayla ilgili açıklama yapmak istiyorum.

Hákim Şengün: Bu konuyu ben de merak ediyorum.

Sanık : 2001 yılında Fazilet Partisi içindeki Yenilikçi Grup'tan ayrılıp başka bir siyasi parti kurması durumunda nasıl bir sonuç alabileceklerini araştırdık. Yaptığımız araştırmada yüzde 34'le iktidara geleceklerini, ancak kadro yetersizliğinden dolayı başarısız olacaklarını saptadık. Bu süreçte siyasi partiler rakipleri için belli araştırmalar yaptırır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de o dönemde yeni bir parti kurmayı planlıyordu. Hatta Demokrat Parti'nin (DP) Genel Başkanı da olmayı düşündü. İşte bu süreçte biz onun şahsına üç tane araştırma yaptık. Bunlar "Recep Tayyip Erdoğan Tutarsızlık Araştırması", "AKP'nin İktidara Gelmesi Nasıl Engellenir" araştırması. Üçüncüsü ise "AKP İktidara Geldiğinde Nasıl Yıpratılır." Bu araştırmaları yanlızca Melih Gökçek bilmiyordu. AKP içindeki herkes bu çalışmadan haberdardı. Sözleşmeyi Erdoğan'ın avukatı Hayati Bey biliyordu. AKP hükümetini yıkma gibi bir salaklığı kendime yakıştıramam. Bir hükümeti ancak kendisi yıkar.

Hákim: Fatura tarihi 13 Haziran 2003. Siz araştırmayı AKP kurulurken yaptığınızı söylüyorsunuz ama fatura tarihi tutmuyor.

Sanık : Evet kurulurken araştırmayı yaptık ama daha sonra Gökçek ödemeyi yapmayınca bu tarihte faturayı kestik. Fatura doğrudur.

Hákim: Peki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek böyle bir şeyi neden istesin?

Sanık : O dönem Gökçek kendisi parti kurmayı planlıyordu olmayınca DP'nin başına geçmeyi planladı. O süreçte bu araştırma yapıldı. Zaten Ankara'da siyasi rakiplerle ilgili bu tip araştırmalar yapılır.

Hákim: Faturada 354 milyar (354 bin YTL) yazıyor.

Sanık : Evet doğrudur 354 bin YTL'ye denk geliyor. Gökçek'in şahsına kesilmiştir.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum