Hâkim dosyayı okumadan karar veriyor

Hâkim dosyayı okumadan karar veriyor

Balyoz'daki yakalama kararıyla gözaltına alınan ve rahatsızlığı nedeniyle tedavi altında olan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan taburcu oldu.

Doğan, hâkimin, dosyaları okumadan karar verdiğini belirterek, “İstediği rapor dosyada var. Hatta savcılar, bu seminer sonuç raporundan parçalar okuyarak ifade almışlar” diye konuştu.

BALYOZ Davası'nda hakkında yakalama kararı verildikten sonra Bodrum'da gözaltına alınan ve rahatsızlanması sonucu Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, alkışlar arasında taburcu edildi. Hastane çıkışı açıklama yapan Çetin Doğan, şöyle konuştu: “İyiyim. Yalnız şunu ifade edeyim ki, yakalama kararının hukuksuzluğu ortaya çıktı ve nihayet 10. Mahkeme'nin verdiği karar iptal edildi. Ben yakalama kararı verildiği zaman avukatıma telefon ettim. 'Ben geliyorum, ertesi gün adliyeye başvurarak koridorda beklemeyelim, çok kişi var sefil olmayalım. Hangi saatte geleceğimi söyle' diye kendisine ifade ettim. Bodrum Havalimanı'nda, uçak değiştireceğimi düşünmüş olacak ki, 'Bekçi Murteza' tipli bir polis, 'Tutuklama kararı var' diyerek beni tutukladı. Bu olay uçağı bekletti. Yolcular bekledi. Anjiyo olmuş stent takılmış bir insan olarak vücudum reaksiyon verdi.”

Doğan konuşmasına şöyle devam etti:

Rapor dosyada var
Damat Ferit Paşa'nın kurduğu Divan Nemrut Mustafa Paşa Harp Divanı Osmanlı tarihine kara leke olarak geçmiştir. Boğazlıyan Kaymakamı Kemal'i asmıştır. Bana acıyla bugün yaşadığımız olayları anımsatıyor. Silivri'den birçok mektup yazdım. Son 5. mektup sanırım birçok kişinin eline geçmemiş. Son yazdığım kitaba bu mektupları koydum. Hâkimin, dosyaları okumadan karar verdiğini görüyorum. Hâkim, son tekzip mahkemesinde, bizi yakalamaya karar veriyor ve diyor ki, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yazı yazıyor ve 'Seminer Sonuç Raporu alınsın' diyor. Zaten rapor dosyada var. Hatta savcılar, seminer sonuç raporundan parçalar okuyarak ifade almışlar. İfade, tutanaklarında yer alıyor. Ben de bunu 5. mektubumda belirtmiştim.

28 Şubat'ın hesabını veririm

Ben 28 Şubat'ta vardım. Onun hesabını vermeye benim üzerime düşen göreve her zaman hazırım. Ama görünecektir, 28 Şubat'ta da biz o zamanki komutanlar da meşru zeminde bulunduk. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. O zamanın da hesabını vermeye hazırım. Adalet olmadan demokrasi olamaz. Adaleti belli bir kesime özel yetkili mahkemeler kurarak çok iyi niyetlerle 'Devlet Güvenlik Mahkemeleri yakışmaz' deyip Türkiye'ye, 2004 yılında özel mahkemeler, özel kişiler ataması yapıldı. Bir kısmı atanmamıştır. Bir kısım muhterem hâkimler de vardır. Bu dönemdeki olaylar haksızlıklar 2009 yılında Yüksek Askeri Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından fark edildi. İşte bu nedenle Savcılar Hâkimler Kurulu'nun toplanmasına, atamaların yapılmasına engel olundu.
Yalanları örtemezsiniz

Bu yaşımda savaşacağım, hukuk yoluyla savaşacağım. Allah'a inananlar adalete inanırlar. Hiçbir zaman yalanları örtemezsiniz ama insanları geçici süre zindanlara mahkûm edersiniz.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.