Hain FETÖ TSK'yı böyle paylaşmış, 1 abiye 3 paşa!

Hain FETÖ TSK'yı böyle paylaşmış, 1 abiye 3 paşa!

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ’cü cuntacıların darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılığın şüpheli, mağdur ve tanık ifadelerinin yanı sıra ele geçirilen dijital veri ve belgelerin incelemesinde ihanetin planlanma aşamasına ilişkin ipuçlarına ulaşıldı. Başsavcılık, örgütün abi başına düşen asker sayısını belirledi. Buna göre, 7 uzman çavuş, 5 astsubay-subay, 3 albay-yarbay, 2 general ve 1 istihbaratçı generalin birer abiye bağlı olduğu belirtildi. Söz konusu ağabeylerin aynı zamanda bağlı olduğu imamların da yer aldığı ifade edildi.

Soruşturma kapsamında abilerin darbe girişiminden önce uzman çavuş, astsubay-subay ve albay-yarbay konumundaki askerlerle bire bir görüşme yaptıkları belirlendi. Abilerin özellikle gizlilik politikası uyguladığı, bu sebeple örgütteki aynı abiye bağlı askerlerin diğerlerinden haberleri olmadığı vurgulandı. Söz konusu abilerin örgüt içerisine yerleşen askerlerden bulundukları görevdeki yerlerle ilgili bilgi aldıkları ve imamlardan gelen talimatları ilettikleri kaydedildi.

Başsavcılık, örgüt abilerinin darbe girişimi öncesinde de yoğun bir toplantı trafiği olduğunu belirledi. İmamlar ve abiler tarafından hazırlanan darbe girişimi planlarının seyrini TSK içerisine yerleştirilmiş kripto elemanlarına anlattıkları bildirildi. Ayrıca, abilerin darbeden kısa bir süre önce örgütün kripto elemanlarını bir araya getirerek ‘ilk defa’ sözde hizmet hareketinden olup olmadıklarını belirledikleri ifade edildi.

GENERALE ÖZEL İLGİ

Soruşturma kapsamında, her abi başına 2 general ve 1 istihbaratçı general düştüğü belirlenmişti. Abilerin general düzeyindeki örgüt elemanlarına özel ilgi gösterdikleri ve deşifre olmamaları için sızmaya karşı tedbir aldıkları bildirildi. Özellikle istihbaratçı generallere yönelik alındığı, bilgi sızmasına yönelik tedbir aldıkları kaydedildi. Soruşturma kapsamında, abilerin kendilerine bağlı olduğu askerlerle yaptıkları darbe hazırlığında direktiflerin direk uygulamaları yönünde talimatlar verdikleri belirtildi. Generallerin de kendileriyle ilgilenen abiler tarafından iletilen talimatlarla hareket ettikleri ifade edildi.

Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.