Güvenlikçi çalıştığı bankayı soydu

Güvenlikçi çalıştığı bankayı soydu

Çalıştığı bankaya ait dövizi havaalanına götüren güvenlik görevlisi, arkadaşını tabanca tehdidiyle etkisiz hale getirdi ve 2 milyon doları alıp kaçtı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki Selahattin Aktürk, içerisinde yaklaşık 4 milyon dolar bulunan 2 torbayı dün saat 10.30 sıralarında havaalanına götürmek üzere yola çıktı.
Bankaya ait zırhlı araç ve aracı kullanan adı açıklanmayan diğer güvenlikçi ile yola çıkan Aktürk, iddiaları göre tabanca tehdidiyle aracı kullanan mesai arkadaşı güvenlikçiyi etkisiz hale getirip Şeyhşamil Mahallesi Cengizler Caddesi 563’üncü Sokak’ta durdurdu.
Güvenlik ve MOBESE kameralarının bulunmadığı sokakta tabanca tehdidiyle direksiyondan indirip ellerini ve ayaklarını bağladığı arkadaşını bagaj bölümüne kilitleyen Aktürk, bağırması duyulmasın diye araçtaki müziğin sesini de sonuna kadar açtı. İstanbul uçağına vermek üzere havaalanına götürdüğü 4 milyon doların yarısının bulunduğu torbayı alan Selahattin Aktürk, hızla olay yerinden uzaklaştı.

Polis gürültü için geldi
Mahalle sakinleri müzik sesinden rahatsız olup polisi aradı. Gelen polis ekibi, aracın kapılarının kapalı olduğunu ve bagajda birinin bulunduğunu belirledi. Kimliği açıklanmayan bu güvenlik görevlisi kilitli olduğu bagajdan çıkarılırken olayı, soygunu anlattı.
Polis araçta içinde 2 milyon dolar bulunan torbayı bulurken, 2 milyon doları alıp kaçan Selahattin Aktürk’ün yakalanması için operasyon başlattı.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.