Gururlu öğretmene yakışan veda

Gururlu öğretmene yakışan veda

Yazın maaş alamadığı için ders verdiği okulda hamallık yaparken kalp krizi geçirip ölen sözleşmeli öğretmenin çocukları gelen yardım tekliflerini kabul etmedi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ders verdiği okulda hamallık yaparken kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren öğretmen Ahmet Fazlı Elçi'nin (44) iki çocuğuna yardım yağdı ama, onlar “İhtiyaç sahibi başka insanlara yardım yapın” diyerek teklifleri kabul etmedi.
Çorlu Atatürk Çok Programlı Lisesi'nde sözleşmeli olarak din kültürü öğretmenliği yapan Ahmet Fazlı Elçi, yaz aylarında 700 TL'lik maaşını alamadığı için ne iş bulsa yapıyor, geçinmeye çalışıyordu.
'Babaları gibiler'
Cuma günü de 40 TL karşılığında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği kitapları, ders verdiği okula taşımayı kabul etti. Ancak sıcağa dayanamayan talihsiz öğretmen bu sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından, Elçi'nin 21 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu Doğan Elçi ile 16 yaşındaki kızı Duygu Elçi'ye onlarca kişi maddi yardım teklif etti. Ancak iki kardeş teşekkür ederek bu teklifleri kabul etmedi. Dayısının çok gururlu bir insan olduğunu anlatan Elçi'nin yeğeni Nurcan Sandalcı, “Onlara teşekkür ettik. Kuzenlerim, babaları gibi gururlu olduğu için bu yardımları kabul edemedi” dedi.


Doktor yoktu iddiasına soruşturma
Eşinden 15 yıl önce ayrılan dayısının tek başına yaşadığını söyleyen Nurcan Sandalcı, “Dayımı görevliler 150 metre ilerideki sağlık ocağına götürmüş. 30 dakika doktorun gelmesi beklendi. Dayımın ihmal sonucu öldüğünü düşünüyorum” dedi. Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü'nün de sağlık ocağı ile ilgili iddiaları araştırdığı açıklandı.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.