Günümüzün Modern Dilencileri Okul Müdürleridir

Günümüzün Modern Dilencileri Okul Müdürleridir

Okul Müdürlerinin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Artık okul müdürlerini dilencilikten kurtaralım.

Yaklaşık iki gündür tüm basın yayın organlarında bir okulumuzun okul aile birliğinin dansöz ile çay partisi düzenlemesi olayı basına yansıyor. Bu olayda tabiki günah keçisi olarakta bir kurban lazım.
Bu kurban sizce kim olacak ?
Biz cevabını veriyoruz tabiki okul müdürü..
Bu olayı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Ama olayın sadece basın tarafından yansıtılan kısmına da takılmak Eğitim Yöneticilerimize ve eğitim camiamıza yapılmış en büyük haksızlık olur.




Tek Suçlu Milli Eğitim Bakanlığıdır




İlköğretim tüm öğrencilerimize ücretsizdir diye her yıl defalarca açıklama genelge yayımlayan Bakanlık, öğrencilerden para toplanmaz diye görüş bildiren Bakanlık, Veli şikayeti üzerine aidat toplanıyor diye soruşturma açan ise yine aynı Bakanlık...




Ama ne hikmetse okullara 5 kuruş ödenek ayırmayan yine Bakanlık




Ey Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri yıllardır ödenek ayırmadığınız okullara, görevlendirmiş olduğunuz yöneticiler için ikinci meslek icra ettiniz...




Modern Dilencilik




Evet günümüz okul müdürleri çağımızın modern dilencileridir. Okulların ihtiyaçlarını karşılamak için dilenmeye ayırdıkları süre malesef eğitime ayırdıkları süreden fazladır.




1-Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü okullara hizmetli vermezsiniz. Verdiğiniz kadrolu hizmetlilere sınıf süpürtebilen okul müdürlerini de tebrik etmek lazım .Zaten bir çoğu da Esirgeme kurumunda yetişmiş bu işlerle uzaktan yakından alakası olmayan kişiler. Ayrıca yine okullara hizmetli alıyorsunuz ve en az yüzde 40 özürlü olması lazımmış. Yahu özürlüler tabiki isdtihdam edilmeli ama bu özürlü kardeşlerimize nasıl sınıf süpürtecek bu okul müdürleri. Nasıl kırılan bir kapıyı tamir ettirecek ?




2- Okullara hiç ödenek vermediğiniz halde temizlik malzemeleri nasıl karşılanıyor hiç merak ettiniz mi ?




3- Büyük okullarda çalıştırılan temizlik personellerini ücretleri nasıl ödeniyor hiç düşündünüz mü ?




4- Kırılan kapıların, bozulan muslukların, kirlenen duvarların... ve bunun gibi yüzlerce sorunun maddi kaynağı nasıl yaratılıyor hiç düşündünüz mü ?




5- Doğalgaz, elektrik ve su için siz ödenek göndermekte geçiktiğiniz zamanlar bu ihtiyaçlar nasıl karşılanıyor hiç düşündünüz mü ?




6- Eğitim sistemini bir gecede değiştirdiniz. Binlerce okulun fotokopi makinası bile derme çatma iken toner parası okullar bulamazken, yeni müfredatta öğrencileri fotokopi makinalarına esir ettiğinizi hiç düşündünüz mü ? Bu makinalardaki tonerlerin, kağıtların masrafını sizce kim ödüyor hiç düşündünüz mü ?




Bunun gibi sorunları yazsak burada sayfalar almaz. Bu sorunları sizin çözmeniz gerekirken, her fırsatta günah keçisi ilan ettiğiniz günümüzün modern dilencileri okul müdürleri çözmektedir.




Sahi siz devlet büyüklerimiz bugün için okullara ödenek ayırmış olsaydınız bu okulda okul aile birliği yine de dansöz oynatırmıy dı ?




çözüm sunuyoruz...




İlköğretimde her öğrenci için her dönem kayıt yenileme sistemi getirilmelidir. Kayıt yenileme olayında öğrenci okulun banka hesabına her dönem Bakanlıkça belirnene miktarda ücret yatırmalıdır. Durumu iyi olmayan öğrencilerimiz için ise bu ücret her il yada ilçede sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumundan devlet tarafından karşılanmalıdır.




Moder dilenci olarak toplum önüne sürdüğünüz okul müdürleri ve idarecileri bir an önce bu dertten kurtarmalıyız ki herkes asli görevini yürütsün. Okulların ihtiyaçları için para toplamaya çalışan eğitimcilerin bu şekilde saygınlığını da kaybettirdiğinizin bir an önce farkına varmanız gerekmektedir.




Son sözde sendikalara sahi sizler okulların bu sorunlarını hiç Bakanlığa iletmeyi akıl edemiyormusunuz. Konuyla ilğili söyleyecek bir kaç sözünüz de mi yok...




Kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.