Gündoğdu: Ek ödeme mücadelemiz devam ediyor

Gündoğdu: Ek ödeme mücadelemiz devam ediyor

Gönül Dilini Kullanabilen Gençliğe İhtiyaç Var

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ilköğretimden yükseköğretime kadar gençlere sahip çıkmaları gerektiğini ifade ederek, “Başkalarının dilini değil, gönül dilini kullanabilen gençliğe ihtiyaç var. Bu gençliği yetiştirmek zorundayız” dedi.

Kayseri Şubemiz, okul yöneticileri ve işyeri temsilcileri toplantısını Bahçekule Restaurant’ta yaptı.

Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Sivas Şube başkanlarımız, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, çeşitli kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, Memur-Sen Kayseri Şube başkanları, il temsilcileri, ilçe temsilcilerimiz, okul müdürü ve müdür yardımcıları ile işyeri temsilcilerimizin katıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Eğer bir sendika, sendikal mücadeleyi ve faaliyetleri anlamlı ve başarılı kılan nitelikli insan kaynağından ve nitelikli yaklaşımlardan yoksunsa, büyüklüğün hiçbir anlamı olmaz. Nitelik; hak merkezli, özgürlük merkezli ve insan merkezli olmalıdır” şeklinde konuştu.


Gerçek örgütlenmenin yolunun, hem özlük hakları hem de değerler sendikacılığı mücadelesini birlikte yürütmekten geçtiğini ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

“Eğitim-Bir-Sen’in bütün çabaları bu temel hakları muhafaza etmeye ve daha da ileriye taşımaya yöneliktir. 2012 yılı itibarıyla Eğitim-Bir-Sen 231 bin ve Memur-Sen 650 bin üyesiyle Türkiye’nin hem en büyük sendikası ve en büyük konfederasyonu hem de en büyük örgütlü yapısıdır. Bu yüzden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in üstlenmiş olduğu sendikal misyon ve yürüttüğü çalışmalar tarihe not düşmek adına çok önem arz ediyor. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, daha çok millet, daha az devlet anlayışıyla hareket etmekte; bürokratik oligarşinin toplum mühendisliği ve jakoben yaklaşımı yerine millet iradesinin hakim olduğu özgürlükçü anlayışı azim ve gayretle yol haritası olarak görüp gücünü çoğunluktan değil, kuruluş ilke ve değerlerinden alan yapısıyla çalışmalarını yürütmektedir.”

Mücadelemize İlk Günkü Kararlılığımızla Devam Edeceğiz

Bugüne kadar ağlama, sitem ve kahır sendikacılığı yapmadıklarını, bundan sonra da yapmayacaklarını vurgulayan Ahmet Gündoğdu, “Bizim sendikacılık anlayışımız; üzerimize düşeni yapmayı, çalışanların talep ve beklentilerini kazanıma dönüştürmeyi, çözümler geliştirmeyi, mahrumiyetleri ve mağduriyetleri bitirmeyi, insanı ve insan onurunu esas alan çalışma hayatını oluşturmayı esas alır. Bugüne kadar bu anlayışın gereğini hakkıyla yerine getirdik. Sivil toplum ve değerlerlerimiz adına doğru bulduğumuz çağrıyı yaptık. Gücümüzün ve büyüklüğümüzün arka planında da bu ilkeli, kararlı ve inisiyatifi tamamen bize ait duruşumuz var. Bu duruşumuzu idrak eden, bu idrakle ‘soylu mücadelede ben de varım’ diyen 231 bin üyemizle sendikacılığa yeni bir vizyon kazandırmak, eğitim çalışanlarını yeni kazanımlarla tanıştırmak; daha demokratik, daha özgür ve daha müreffeh Türkiye idealini gerçeğe dönüştürmek mücadelesine ilk günkü inanmışlığımız ve kararlılığımızla devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Bundan sonra, Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısını zirveye taşımaya odaklı bir anlayışıyla sendikacılık yapacağını dile getiren Gündoğdu, yeni hedeflerinin, Eğitim-Bir-Sen’i 231 binden en az 280 bine, Memur-Sen’i 650 binden en az 800 bine çıkarmak olduğunu, teşkilatımızın bunu başaracak azim ve kararlılıkta olduğunu söyledi.
 

İnsanlığın Acısını Paylaşan Bir Sendikayız

Van’da meydana gelen depremden zarar gören insanlar için yardım kampanyası düzenlediklerini, Samsun’da gerçekleşen sel felaketinde vatandaşlarımıza bir aylık iftar çadırı açtıklarını anlatan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Myanmar’ın Arakan bölgesindeki Müslümanlara yapılan zulme duyarsız kalmadık ve çalışmalara başladık. Bütün yardım kuruluşlarını bir araya getirerek ortak basın açıklaması düzenledik ve yaşanan acıyı herkesle paylaştık. Sayın Başbakan’a, yardım koridoru açması için çağrıda bulunduk. Bangladeş’te bir yetimhane kurma çalışmalarını başlattık. Somali, Gazze, Filistin, Arakan gibi mazlumların bulunduğu birçok ülkeye ve insanlara yardım yaptık. İnsanlığın acısını paylaşan bir sendikayız.”

Yeni Eğitim Sistemiyle 70 Yıllık Vesayet Son Bulacak

“4+4+4 yeni eğitim sistemi bize aittir” diyen Gündoğdu, “Bizim görüşümüze en yakın sistem budur. Ancak burada da yanlış uygulamalar yapıldı. Beni en çok rahatsız eden, 5. sınıf öğretmenleriyle ilgili adımların geç atılması ve 66 ay olayıdır. Bu sistemle devletin milletinden milletin devletine geçiş olacaktır. 70 yıllık vesayet son bulacak ve millet iradesi hâkim olacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme masasında 18’i eğitim hizmet kolunda olmak üzere toplam 63 kazanım elde ettiklerini, o gün sesleri çıkmayan diğer sendikaların söz konusu kazanımları sahiplenmeye çalıştığını belirten Ahmet Gündoğdu, “Bu sürecin en kârlısı 4/C’liler olurken, en mağduru öğretmenler ve öğretim elemanları olmuştur. Ek ödemeyi alamadık ama bu konudaki mücadelemiz devam etmektedir” diye konuştu.



Gönül Dilini Kullanabilen Gençler Yetiştirmeliyiz

Mücadelelerinin özlük ve özgürlük mücadelesi olduğunun altını çizen Gündoğdu, bu mücadeleyi özelde üyelerinin genelde ise milletimiz ve insanlığın geleceği için yaptıklarını vurguladı.

Sendikacılığa kadın elinin mutlaka değmesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, Genç Memur-Sen’i kurarak, ilköğretimden yükseköğretime kadar gençlere sahip çıkmaları gerektiğini kaydederek, “Başkalarının dilini değil, gönül dilini kullanabilen gençliğe ihtiyaç var. Bu gençliği yetiştirmek zorundayız” dedi.

En Kötü Şiddet Başörtüsü Yasağıdır

Başörtüsü yasağına da değinen Gündoğdu, şöyle konuştu: “Başörtüsü, insanların doğuştan gelen hakkıdır. Başörtüsü yasağı bir şiddettir; en kötü, en kirli şiddet bu şiddettir. Başörtüsü sorunu, aslında başı açık kadının ve erkeklerin sorunudur. Çünkü başörtüsü yasağı hep milleti terbiye etme aracı olarak kullanılmıştır. Artık kamuda, Meclis’te, üniversitelerde başörtüsü yasağı görmek istemiyoruz. Cinsiyet ayrımcılığının en olumsuz yansıması olan bu ayıptan topyekûn kurtulalım.”

Kalkan: Büyük ve Güçlü Bir Aileyiz

Kayseri Şube Başkanımız Aydın Kalkan ise, açılışta yaptığı konuşmada, Eğitim-Bir-Sen’in büyük ve güçlü bir aile olduğunu belirterek, “Kayseri’de 11 hizmet kolunun hepsinde yetkiliyiz. Üyelerimizin ve ülkemizin menfaatleri için gece gündüz çalışmaktayız. Bu gücün oluşmasında en büyük pay uç beyleri dediğimiz işyeri temsilcilerinindir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Aynı şevk ve heyecanla çalışmalarınıza devam edeceğinize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum