Gül: Yasa Çıksın, Ne Yapacağımı Görürsünüz

Gül: Yasa Çıksın, Ne Yapacağımı Görürsünüz

Cumhurbaşkanı Gül, HSYK düzenlemesiyle ilgili "Genel Kurul'da değişiklikler olabilir. Yasa çıktığında ne yapacağımı görürsünüz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK düzenlemesiyle ilgili bir soru üzerine "Yasanın nasıl çıkacağına bakmak lazım, Genel Kurul'da değişiklikler olabilir. Yasa çıktığında ne yapacağımı görürsünüz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili’yi Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı. İkili, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gül basın toplantısında gazetecilerin sorularına da cevap verdi.

İşte Gül'ün açıklamalarından satırbaşları;

"Geçen haftaki çabalarımı biliyorsunuz ben bir anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi için uğraştım. Buradaki esas amaç yargı çerçevesinde tartıştığımız bir konunun anayasa ile halledilmesi değil aynı zamanda iktidar ve muhalefetin işbirliği ile bir sıkıntının halledilmesi olacaktı. Maalesef gerçekleşmedi.

"NE YAPACAĞIMI GÖRÜRSÜNÜZ"

Tasanın nasıl çıkacağına bakmak lazım. Genel Kurul’da değiştirilebilecek şeyler olabilir. Önce bir çıksın bakalım. Yasa çıksın ne yapacağımı görürsünüz.

"ÖNCE DOSYALARIM ÖNÜME GELMESİ GEREK"

İşleri yaşta ve ayrıca bir de rahatsız olan bazı gerek mahkum gerekse yargılananlar var. Bunlara hep insani olarak bakıyorum. Bunlardan birisi de sayın eski rektördür. Bu tip dosyaların bir an önce önüme gelmesi gerekiyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.