Gül, Başbuğ'a kızdı

Gül, Başbuğ'a kızdı

Gül, Org. Başbuğ'un açıklamaları için, “Mesajlar koordinasyon içinde verilir. MGK'da konuşuldu. Onların detaylarını, böyle büyük bir meselede konuşmayı çok doğru görmem” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, D-8 Zirvesine katılmak ve ikili resmi temaslarda bulunmak üzere Nijerya'nın başkenti Abuja'ya geldi. Gül, uçakta son dönemde artan terör olayları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarıyla ilgili yöneltilen soruları yanıtladı. Gül, Milli Güvenlik Kurulu'nda detaylı konuşulan konuları gazetecilerin önünde konuşamayacaklarını belirtirken şöyle dedi:
“Mesajlar da nasıl verilecekse, bir koordinasyon içinde verilir. Terörle mücadele Türkiye'nin birinci meselesidir. Böyle büyük bir meselede ayrım yapılmaz. Terör örgütü kendisine en çok güç vehmettiği dönemde çok büyük darbeleri almıştır.”

'Doğru görmem'
Son dönemde artan terörü hatırlatan gazeteciye, bunların son MGK toplantısında çok detaylı konuşulduğunu, açıklama yapıldığını hatırlatan Gül, şunları söyledi: “Dolayısıyla, onların detaylarını, böyle büyük bir meselede konuşmayı çok doğru görmem. Ama, bu konudaki sarsılmaz iradeyi herkesin bilmesi lazım.
Terör örgütü bu saldırılarıyla bir yere varamayacak, zaten duvara çarpıp, orada tüketecek kendini. Son dönemlerde maalesef şehit veriyoruz, hepimizin yüreği yanıyor. Ama terör örgütünün de iradesi kırılıyor, dersini alıyor. Önemli olan bu.”
Gül, terörün birçok boyutu olduğunu, Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye'ye geldiğini, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'sözün bittiği yerdeyiz' sözleri için de “O da bu işin içinde. Program yürütülüyor onlarla. Dolayısıyla açık konuşmak bu mücadeleye katkı sağlamaz” dedi.
Gül, terör örgütünün Kandil Dağı'nda bitirilmesi “Böyle bir plan üzerinden mi yürüyor?” sorusuna ise, şu karşılığı verdi:
“Burada böyle büyük bir mücadele sürdürülürken bununla ilgili devlet organları kendi içerisinde karar almışken, koordinasyonunu yapmışken, bunlarla ilgili dışarıyla detay vermek, mücadelenin başarısını etkiler.
Tekrar altını çiziyorum; şaka değil, MGK'da sadece bu konuyu konuştuk. Daha önce tespit edilen diğer bütün gündem maddelerini kenera koyduk ve sadece bu işi konuştuk. Orada da, sonra da gayet önemli bir açıklama yaptık. Şimdi o uygulanıyor.”



Nijerya'daki zirveye katıldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen D-8 Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine katıldı. Gül, zirvede Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Ebele Jonathan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ve Bangladeş Başbakanı Sheikh Haşina ile biraraya geldi.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.