Gül: Anayasa’ya aykırıysa geri göndeririz

Gül: Anayasa’ya aykırıysa geri göndeririz

Gül: Düzenleme Anayasa'ya aykırıysa geri göndeririz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, devlet organları arasındaki güven ve uyum ortamının önemini vurgulayarak, “Türkiye'yi olağanüstü hal ortamına sokmamamız lazım” dedi. Çin ziyaretini tamamlayıp dün yurda dönen Gül, heyette yer alan gazetecilerle yaptığı sohbette şunları söyledi:

TSK DEMOKRASİYE BAĞLI: Genelkurmay Başkanımız da söyledi, TSK demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne bağlıdır.

KURUMLARIMIZI KORUYALIM: Devlet organları arasındaki harmoni çok önemli. Bütün devlet organları arasında güven, uyum, rahat konuşabilme ortamı ve hep beraber Türkiye'nin önceliklerine yönelebilme ve bütün enerjiyi oraya toplamak çok önemli. Hep beraber böyle bir ortam içinde olursak, sorunlarımızı kolay çözeriz, vesveselerden kurtuluruz, bazı korkuların korkulacak şeyler olmadığını görürüz. Kurumlarımızı korumalıyız. Parlamentoyu, TSK'yı, Türkiye'yi temsil eden tüm kurumları...

MGK OLAĞAN: MGK artık 2 ayda bir ve belli bir programlamayla toplanıyor. Buna olağanüstülük vermeyin. Türkiye'yi olağanüstü hale sokmamamız lazım.

GERİ GÖNDERİRİZ: (Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını içeren yasal düzenlemeyle ilgili olarak) Eğer Anayasa'ya herhangi bir aykırılık görürsek, o zaman 'bir kez daha görüşülsün' diye geri göndeririz. Şu anda onu uzmanlarımız değerlendiriyorlar.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.