Gözler Başkanlık seçiminde

Gözler Başkanlık seçiminde

Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turu bugün gerçekleştirilecek. Meclis Başkanlığı koltuğu için 5 aday yarışacak. TBMM Başkanlığı için adaylık başvuru süresi dün gece sona erdi.

TBMM Başkanlığı için AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç adaylığını koydu.

TBMM Genel Kurulu, birinci ve ikinci tur oylamalar için bugün saat 15.00'de Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanacak. Meclis Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. TBMM Başkanı seçilmek için ilk iki turda üye tam sayısının üçte ikisinin, yani 367 miletvekilinin oyu aranacak.

Üçüncü turda salt çoğunluk olan 276 milletvekilinin oyunun aranacağı seçimin dördüncü tura kalması halinde en çok oyu alan 2 aday yarışacak ve en fazla oyu alan aday başkan seçilecek. TBMM Başkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından Meclis Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Meclis Genel Kurulu 1 Ekim'de toplanmak üzere kapanacak.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.