Görüntülerdeki o ev kimin evi?

Görüntülerdeki o ev kimin evi?

Başbakan Erdoğan ile CHP arasındaki kaset polemiği büyüyor. Başbakanın açıklamalarına CHP'li Ateş sert çıktı.

Başbakan Erdoğan ile CHP arasındaki polemik büyüdükçe kaset iddiasıyla ilgili de çok ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Başbakan Erdoğan görüntülerdeki ev için “Ev kendi evi değil” derken bugün Başbakan Erdoğan'a yanıt veren Ateş de bu sözleri doğrulamış oldu. Ateş, Başbakan'a, “O evin Baykal'ın evi olmadığını nereden biliyorsun” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Erdoğan'ın, CHP'ye karşı bir tertibin sözcüsü gibi açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Ateş, Erdoğan'ın 'müthiş bir tedirginlik ve saldırganlık' içinde olduğunu söyledi. Ateş, şöyle konuştu:

"(Başbakan) bununla da yetinmiyor, Sayın Baykal'ı kastederek, 'O istifa eden parti yönetimi kadroları hala sahip çıkıyorsa, benim derdim onlarla' diyor. Yani derdi bizimle. Hay hay, başımız gözümüz üstüne Sayın Başbakanım. Siz eğer savaş ilan ediyorsanız, CHP ilçe - il yönetimleri ile merkez yönetim kurulu ile parlamento grubu ile bu kavganızı kabul ediyoruz. Buyurun ne varsa elinizde yapın. Zaten yapıyorsunuz." diye konuştu.
Erdoğan'ın kendi partisinde böyle bir durum yaşanması halinde ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edeceği yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ateş, şöyle devam etti: "Yani bize emir veriyor, talimat veriyor. Kişilerin özel hayatına, yatak odalarına burnunu soktuğu yetmiyor. Burnunu bir de CHP'ye sokmaya çalışıyor. Sayın Erdoğan, kiminle uğraştığınızı bilin. Hiçbir, CHP'li sizin bu komplonuzun, tezgâhınızın bir parçası olmayacaktır."

ARINÇ'IN SÖZLERİNİ HATIRLAYIN

Ateş, Başbakan Erdoğan'ın 'Bizim kitabımızda bir kelime var, edep... Eline diline beline sahip olmayanla yola çıkılmaz' şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Ateş, "Bu 'eline, beline, diline' felsefesini, söylemini başta zat-ı aliniz olmak üzere, AK Parti kadroları içinde kimse ağızına alamaz. 72 milyonda siz ve Bakanlar Kurulu üyeleriniz, Sayın Çelik'te dahil kimse bunu ağzına alamaz. Her şeyiniz ortada. Biz olayı başka noktalara çekmek istemiyoruz. Eline, beline diline sahip olmayanlarla yola çıkmam diyenler Sayın Bülent Arınç'ın Meclis başkanı iken şu sözlerini hatırlatmasını isterim: Bizimkileri götürse para ve kadın götürür dediğini bilmiyor muyuz Sayın Erdoğan. Şimdin dönmüş, Sayın Erdoğan bize bunun dersini veriyor." şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'a, "O evin Sayın Baykal'ın evi olmadığını nereden biliyorsun?" diye soran Ateş, şöyle devam etti: "Eğer bu komplonun içinde değilseniz, bu tezgahın bir parçası değilseniz. Bu evin ne olduğunu nereden biliyorsunuz. Hani sizde bilgi yoktu. 'Detaylara beni sokmayın' diyor. Yani, 'Tüm detayları ben biliyorum', diyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın komplonun bir parçası olduğunu kamuoyuna aktarmış oluyor."

CHP'Yİ DİZAYN EDEMEYECEKSİNİZ

Erdoğan'ın, hiçbir zaman CHP'yi dizayn edemeyeceğini söyleyen Ateş, "Elini CHP'den çekmesi lazım. Sayın Başbakan işi gücü bırakmış, fitne-fesat siyasetinin sözcülüğüne soyunuyor. Komplo kuranların bu oyunundan medet umar hale gelmiştir. Korkunun ecele faydası yoktur. Nasıl demokratik yöntemlerle göreve geldiyse, öyle yöntemlerle gidecektir. " diye konuştu.

CHP'Yİ GÖZETLEMEKTEN VAZGEÇSİN

Ateş, "CHP'yi kimse yönlendiremeyecektir. Erdoğan kendisini biri bizi gözetliyor dizisinde olduğu gibi CHP'yi gözetlemekten vazgeçsin. Sayın Başbakan'a önerim, kendi görevine dönmesidir. Onun bunun özel hayatına bakıp, ahlak zabıtalığına soyunmasın." dedi.

http://www.internethaber.com/goruntulerdeki-o-ev-kimin-evi-252535h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.