Görme engelli 'yangın gözetleyicisi'nin hikayesi

Görme engelli 'yangın gözetleyicisi'nin hikayesi

Antalya'da orman gözcülüğü yaptırılan görme engelli Ufuk Sütçüoğlu hakkında basına beyanat verdiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Antalya'nın Finike ilçesinde orman gözetlemeciliği yaptırılan görme engelli Ufuk Sütçüoğlu'nun haberinin Habertürk'te yer almasının ardından Sütçüoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, basına beyanat verdiği için Sütçüoğlu'nun savunmasını istedi. Müdürlük, haberden sonra ayrıca Sütçüoğlu'nun yanında bir kişi daha görevlendirdi.

HAKSIZLIĞA UĞRADIM

Gözleri yüzde 90 oranında görmeyen ve işe 11 yaşındaki oğlu tarafından getirilip götürülen Ufuk Sütçüoğlu, hem mağdur olduğunu hem de haksızlığa uğradığını öne sürdü. Suç işlemediğini, sadece mağduriyetinin giderilmesini istediğini anlatan Sütçüoğlu, "Gece çalıştığım yerde herkes uyuduğu için çıkabilecek bir yangını haber veremeyeceğimi, bu nedenle gündüze geçmek istediğimi söyledim. Onlar ise hakkımda soruşturma açtı" dedi.

ÖZÜRLÜ KONTENJANINDAN GİRDİ

Orman Genel Müdürlüğü'nde 12 yıl önce özürlü kontenjanından makine yağcısı kadrosuyla başlayan Sütçüoğlu, yüzde 90 görme özrü nedeniyle görevi yürütemeyince telsiz operatörü olarak görevlendirilmişti. Geçtiğimiz yıl evinden 50 kilometre uzaklıktaki yangın deposunda görevlendirilen evli ve 1 çocuk babası Sütçüoğlu, 3 ay önce de Karaçam Orman Deposu'na gönderilmişti.

İŞE OĞLU GETİRİP GÖTÜRÜYOR

Halen Karaçam Orman Deposu'nda çalışan Sütçüoğlu, her gece 00.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında 20 hektarlık ormanda yangın olup olmadığını kontrol ediyor, her saat başı da telsiz anonsuyla merkeze rapor veriyordu. Bir metre önünü dahi göremeyen Sütçüoğlu'nu işe ise 11 yaşındaki oğlu getirip götürüyordu.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.