Görevlendirme Öğretmenler Okullarına Dönecek

Görevlendirme Öğretmenler Okullarına Dönecek

Görevlendirme Öğretmenler Okullarına Dönecek

Derse girmesi gerekirken il ve ilçe müdürlüklerinde geçici görevle çalışan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesiyle okullarına dönecek.
 
 Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer valiliklere gönderdiği yazı ile eğitimcilerin geçici görevlendirilmelerine son verilmesini istedi. Genelge, sayıları bin 500’ün üzerindeki yönetici kadrosundaki geçici görevlendirilen öğretmenleri kapsıyor. Bakanlık, sınıflarda derse girmesi gerekirken il ve ilçe müdürlüklerinde görevlendirilen ve asaleten atanma şartlarına sahip olmayan personeli asli görevlerine döndürecek. Yayınlanan genelgeyle, geçici görevde bulunan il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin bu görevlerine son verilecek. Bakan Dinçer imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazıda “Asli görevi Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri doğrultusunda eğitim öğretim hizmetlerini yürütmek olan öğretmenlerden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında çalışanlar gözden geçirilerek, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yerine getirilmekte olan hizmetlerde aksama meydana gelmeyecek şekilde görevlerinin sona erdirilmesi ve eğitim kurumlarındaki görevlerine döndürülmeleri gerekli görülmüştür” denildi.
 
Bakan Dinçer’i kutluyorum
 
Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı İsmail Koncuk genelgeyi ‘adam kayırmacılığa karşı atılmış önemli adım’ olarak değerlendirdi. Koncuk “Geçici görevle çalışanların her birinin arkasında bir milletvekili var. Bakan Dinçer’in torpilleri karşısına alması önemli” dedi.
 
star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum