Görevlendirme İptalleriniz Öğretmenlere mi Olacak ?

Görevlendirme İptalleriniz Öğretmenlere mi Olacak ?

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, 15 Haziran 2012 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığında geçici olarak görevlendirilen öğretmen ve idarecilerin geçici görevlendirmelerinin sona erdirileceğini açıkladı. Ancak Ömer DİNÇER'in bu sözlerini iller ciddiye

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, 15 Haziran 2012 tarihi itibariyle MEB'de bütün geçici görevlendirmelerin iptal edileceğini ve 70 bin öğretmenin kadrosuna döneceğini açıkladı.

Bakan DİNÇER'in bu tavrı yıllardır MEB'de özlem duyulan bir tavırdı. Bakan Bey'in bu sözlerine taraflı tarafsız tüm kesimler alkış tuttu.

Ancak Milli Eğitim Bakanının 15 Haziran 2012 tarihinde geçici görevlendirme iptallerinin sadece eş durumundan ilçeler arası yada İl içinde geçici olarak görevlendirilen öğretmenler olduğu İl Müdürlerinin yazmış olduğu resmi yazılardan anlaşılıyor.

- Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatında : Talim Terbiye Kurulu, Proğram Geliştirme, AkşamSanatOkulları , Arge vs. vs adlar altında görevlendirilen yüzlerce öğretmen ve idarecinin görevlendirmeleri iptal edilecek mi ?

- İl ve İlçe Müdürlüklerinde ki Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri , komisyonlar adı altında İl ve İlçelerde yıllardır yatan ve derse girmeyen öğretmenlerin görevlendirmeleri iptal edilecek mi ?

- Okulu dışında farklıokullarda görevlendirilen okul ve kurum müdürü ve müdür yardımcılarının görevlendirmeleri iptal edilecek mi ?

- Kadrosu köyde olduğu halde Kaymakam, Vali , İlçe Müdürü ve İl Müdürlerinizin torpiliyle yıllardır evlerinin yanında çalışan öğretmen ve idarecilerin de görevlendirmeleri iptal edilecek mi ?

- İller arası yapılan yönetici ve öğretmen görevlendirmeleri iptal edilecek mi ?

SONUÇ OLARAK DİNÇER'İN BÜTÜN BU İPTALLERE GÜCÜ YETECEK Mİ ?

TORPİLDEN MARAZ DOĞDU


Sayın DİNÇER ; Sizden önce ki dönemlerde torpillerle il içerisinde ve iller arası görevlendirme ile çalışan kişiler şimdilerde Bakanlığı dava etmekte ve yolluk istemektedirler.

Meclis ve Bakanlık kapılarında yatanlar, Bürokratların odalarını mesken tutanlar, Sendikalara yalvar yakar görevlendirme yaptıranlar ve dilekçelerinde yolluk istemiyorum diyen bu kişilerin görevlendirmeleri iptal edilince ilk işleri Bakanlıpı dava etmek oldu . MEB eğer ki bu davaları kaybederse çok sıkıntı yaşar.

Bakanlığa yolluk ve yevmiye istemiyorum diye dilekçe verip daha sonra da görevlendirme bitince yolluk isteyen bu yüzsüzlere ivedi olarak soruşturma açılmalıdır.

Ayrıca Bakanlığın Geçici görevlendirme iptali ile ilgili sınırları net olarak çizmesi ve bu keyfiyeti Valiliklere ve İl Müdürlüklerine vermemesi gerekmektedir.

Eğer ki bu uygulama illere verilirse gariban 4 tane öğretmen dışında hiç kimsenin görevlendirmesi iptal edilemez.

İşte bunun örneği Hatay ilinde yaşandı...

Sadece eş durumundan görevlendirilen öğretmenler iptal edilirken geçici görevlendirme idarecilere dokunulmaması istendi...

Hatay İl Müdürlüğünün Resmi yazısını yayınlıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz...


kamudanhaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.