Google'dan "gerçek zamanlı" körlük!

Google'dan "gerçek zamanlı" körlük!

Gümbür gümbür açtılar sessiz sedasız kapattılar

Bir süredir Google'ın "Gerçek Zamanlı Arama" (Real Time Search) özelliğini kullananlar tatsız bir sürprizle karşılaşıyor. Gerçek zamanlı arama özelliğini sessiz sedasız kaldıran Google durumu, aynı özelliği devreye sokarken yaptığı gibi büyük bir tantanayla, haber vermediği için kullanıcı karşısında sebebini anlamadığı bir 404 mesaj sayfası buluyor.

Google yetkilileri konuyla ilgili yuvarlak cevap verse de bu hamlenin Tiwtter'la olan anlaşmanın bozulmasının üstüne gerçekleşmiş olması gerçek zamanlı arama konusunda henüz Twitter'la bir anlaşmaya varılmadığı ve akıbetinin de belirsiz olduğu sonucunu doğuruyor. Yetkililer yeni hizmetleri Google+ ile entegre etmek istedikleri gerçek zamanlı arama özelliği için çalışmalar yaptıklarını bu nedenle de hizmete bir süre erişilemeyeceğini söyleseler de Twitter'la olan anlaşmanın duruma etkisini de inkar etmiyorlar.

Bildiği gibi gerçek zamanlı arama özelliği en güncel sonuçları Twitter, Facebook fan sayfalarından, FriendFeed, MySpace ve bloglar gibi sosyal medya araçlarından elde edip çıkartıyordu. Zaten Facebook'la arası bozuk olan Goole'ın bir de Twitter'la anlaşması bitince bu arama özelliği bir nevi anlamını ve fonksiyonunu yitirmiş oldu.

Twitter, sadece anlaşmayı yenilememekle kalmayıp bir de Microsoft ve Yahoo ile anlaşma yaparak Google'a çalım atmış oldu. Google artık gerçek zamanlı arama yapılamasa da Twitter'ın herkese açık olan içeriklerinin halen arama motorlarından erişilebilir olduğunu vurgulayarak durumu kurtarmaya çalışıyor.

Elbette tüm bu olanlar için de en ilginç olaylardan biri de Google'ın konuyla ilgili sorulara açıklamalarını Twitter hesabı üstünden yapması. Yapılan açıklamalardan bunun geçici bir kapatma olduğu Twitterla anlaşmasını yenilemesi halinde gerçek zamanlı arama özelliğini tekrar açılacağı anlaşılıyor.

 


 Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.