Gitti demeyin pazartesiye kar gelebilir

Gitti demeyin pazartesiye kar gelebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, cumartesi gününden itibaren havaların ısınması beklenirken, pazar günü yağışlı geçecek ve gündüz hava sıcaklığı 8 derece olacak.

Pazartesi günü ise Ankara’yı yine karla karışık yağmur bekliyor. Sıcaklık ise gündüz 5, gece -1 dereceye kadar düşecek.

Barajlarda kış bereketi

YURT genelinde yaklaşık bir aydır etkili olan kar ve yağmur, barajlardaki doluluk oranlarını artırdı. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, son zamanlarda yurt genelinde düşen yağış miktarı sulama, içme suyu ve enerji barajlarındaki doluluk oranlarını yükseltti.
Türkiye genelinde 1 Ekim 2011-20 Şubat 2012 tarihleri arasında kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamasına göre yaklaşık yüzde 11,3, 2011 yılına göre ise yüzde 13,6 artış oldu.
İşletmede olan sulama maksatlı 185 barajda, 21 Şubat itibarıyla doluluk oranı yüzde 59,8 olarak kaydedildi. Geçen yıl aynı tarihte bu değer yüzde 54,4 civarında olup barajlarda geçen yıla oranla yüzde 5,4 daha fazla su bulunuyor.
Ankara’da ise içme suyu barajlarındaki doluluk oranı yüzde 22,4 olup toplam su miktarı 350,7 milyon metreküpe ulaştı. Bu oran geçen yıl yüzde 30,4 olarak kaydedilmişti. Ayrıca Ankara’da, 5 adet YAS kuyusundan günlük 0,055 milyon metreküp ve Kesikköprü Barajı’ndan da 0,750 milyon metreküp su kullanılabilir durumda bulunuyor. Başkentte şehre günlük 0,920 milyon metreküp su verilmekte olup, bu miktarın yüzde 100’ü barajlardan sağlanıyor.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.