Girişimcilik zorunlu ders

Girişimcilik zorunlu ders

YÖK, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle üniversitelerin tüm bölümlerinde “Girişimcilik Dersi”nin okutulması için protokol imzalayacak.

YÖK üniversitelerde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, gençleri girişimciliğe özendirmek amacıyla KOSGEB ile işbirliğine gitmeye hazırlanıyor.

İmzalanması planlanan protokolle, gerek küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini geliştirmek, gerekse “Üniversite-İş Dünyası” işbirliğini sağlamak hedefleniyor.

Buna göre “Girişimcilik” başlıklı bir ders, üniversitelerin tüm bölümlerinde, örgün eğitim programlarında zorunlu veya seçmeli ders olarak müfredata alınacak. Girişimcilik dersinin içeriğinin hazırlanmasında, gerek KOSGEB gerekse halihazırda Girişimcilik Dersi’ne örgün eğitim programlarında yer veren üniversitelerin deneyimlerinden yararlanılacak. KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’nda yer alan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programları da, akademik yıl içerisinde fakültelerde, meslek yüksek okullarında düzenlenecek.

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.