Giresun'da 150 araç denize sürüklendi

Giresun'da 150 araç denize sürüklendi

Giresun'a 4 saatte 132 kilogram yağış düştü ve sele neden oldu.

İl merkezinde 150 araç denize sürüklenirken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı, Karadeniz sahil yolu ulaşıma kapandı. Bulancak ilçesinde de 1 kişi kayboldu

Giresun'da sabaha karşı başlayan yağmur, şehir merkezinden geçen Büyük ve Küçük Güre derelerinin taşmasına neden oldu. Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Yaklaşık 150 araç denize sürüklendi, maddi hasarın 20 milyon TL olduğu belirtildi. Bulancak ilçesinde bir kişi kayboldu.
Sabah saat 04.00 sıralarında başlayan yağmur özellikle Giresun'un batı kesiminde etkili oldu. Büyük ve Küçük Güre dereleri aşırı taşınca birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Taşkın sonucu dere yatağı kenarında park edilmiş yaklaşık 150 araç denize sürüklenip kayboldu. Giresun Devlet Hastanesi'nin arşiv ve morg bölümleri de su altında kaldı. Bazı banka şubeleri ve okulların giriş katları da su doldu.

'Felaket büyük'
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu kentin tarihindeki en büyük felaketle karşı karşıya olduklarını belirterek şöyle konuştu:
“Binden fazla evi su bastı. Özellikle Güre, Teyyaredüzü ve Gaziler mahallelerinde büyük hasar var. Büyük ve Küçük Güre derelerinin taşması sonucu birçok araç dere sularına kapılarak Karadeniz'e sürüklendi. Hasar gören Karadeniz Sahil Yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı. Maddi zararın en az 20 milyon lira olduğunu tahmin ediyoruz.”
Aşırı yağış Bulancak ilçesinde de zarara yol açtı.
Bulancak ilçesinde Pazarsuyu deresi yakınındaki bir köyde yer alan dinlenme tesisinde torunlarıyla birlikte bulunduğu belirtilen Secaattin Gündoğdu, sabah saatlerinde etkili olan yağış sırasında torunlarının dereye düşmesini önlemek istedi. Bu sırada kendisi de sele kapılarak derede sürüklenmeye başlayan Gündoğdu'yu gören vatandaşlar telefon kablosu uzattılar. Kabloyu tutarak kurtulmaya çalışan Gündoğdu, kablonun kopması üzerine vatandaşların çabalarına rağmen derede sürüklenerek gözden kayboldu.
İlçede yaklaşık 100 ev ve işyerinin zemin katlarını su bastı, kanalizasyon sistemi zarar gördü.
Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Pazarsuyu mevkiinde mahsur kalan 3 kişinin Jandarma ve Sivil Savunma ekiplerince, bir taş ocağında araç içerisinde mahsur kalan 8 kişinin ise Genelkurmay Başkanlığı'na ait kurtarma helikopteri tarafından kurtarıldığı belirtildi.
Kızılay tarafından bölgeye 4 araç ve 9 personel ile 250 adet battaniye, 72 adet mutfak seti, 112 adet hijyen seti, 112 adet gıda kolisi, 100 yatak ve 340 adet içme suyundan oluşan yardım malzemeleri gönderildi.

458 konutu su bastı
Giresun'daki yoğun yağış nedeniyle ilk belirlemelere göre, şehir merkezindeki 218 konut ve 34 işyeri ile Bulancak ilçesinde 240 konut ve 145 işyeri olmak üzere toplam 458 konut ve 179 işyerini su bastı.


Bulancak'a bağlı Adaköy'de mahsur kalan Şükrü ve Emine Salihoğlu, Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterle kurtarıldı.


Bugün de yağış var!
Giresun Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, il merkezine 4 saat içinde metrekareye 132.2 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Toplamda 100 kilogram ve üzeri yağışların “aşırı yağış” olarak nitelendirildiğini ifade eden yetkililer, yağışların bugün de aynı şekilde devam edeceğini öngördüklerini, vatandaşların riskli bölgelerde dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.