Genelkurmay: Darbe dersi vermiyoruz

Genelkurmay: Darbe dersi vermiyoruz

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 'Askeri okullarda darbe eğitimi yok' açıklaması..

Açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subaylara yönelik eğitimin hiçbir safhasında darbeler ve devlet yönetimine müdahale gibi konularda eğitim verilmediği" vurgulandı. Genelkurmay, ortaöğretim okulları ile harp okullarındaki derslerin listesini de yayımladı..

GENELKURMAY'DAN ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, askeri unvanların alay konusu yapılması ve astsubayların durumunun ardından, haftanın 3'üncü açıklamasını askeri okullardaki eğitimle ilgili yaptı. Genelkurmay, "Eğitim sürecinin hiçbir safhasında darbeler, devlet yönetimine müdahale ve benzeri konuları içeren veya bu yönde yorumlara yol açacak şekilde bir eğitim verilmemektedir" dedi.

Muhafazakar medyadaki, askeri okullarda "Darbeyi doğru bulan anlayışta eğitim verildiği" yorumlarının değerlendirildiği 10 maddelik geniş açıklamaya, 17 Eylül 2011'deki bir açıklama ile askeri okullardaki ders programlarını ayrıntılı gösteren çizelgeler de eklendi.

Genelkurmay'ın dünkü açıklaması özetle şöyle:

HEDEF MUTLAK İTAAT
"TSK eğitim ve öğretim sisteminin temel hedefi her zaman muharebeye ve göreve hazır, kazanmaya azimli, yüksek vazife şuuruna, mutlak itaate, üstün fizik ve moral gücüne, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, çok iyi yetişmiş personele sahip olmaktır. Türk Milli Eğitim Sisteminin bir parçası olan TSK eğitim kurumlarının sistemi, subaylara insani, milli, ahlaki ve mesleki niteliklerin kazandırılması ve bu niteliklerin 'yaşam boyu eğitim' felsefesi ışığında personelin kariyer planlamasına uygun olarak idamesini hedeflemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan ders çizelgeleri haricinde herhangi bir ders okutulmamaktadır.

YÖK STANDARTLARI
Harp Okullarında ders çizelgeleri, YÖK Kanunu ile TSK ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir. Lisans programlarının denklikleri, YÖK'ün standartlarına uygun olacak şekilde belirlenmektedir. Harp Okullarında, YÖK paralelindeki mesleki ve bilimsel derslere ilave olarak askeri eğitimin gereği olan dersler de verilmekte ve eğitim-öğretim dönemi içinde derslerden sonra ve yaz mevsiminde askeri eğitimler planlanıp icra edilmektedir. Sonuç olarak: TSK eğitim kurumları, 21'inci yüzyıldaki gelişmeleri de dikkate alarak sürekli değişim ve gelişimi esas alan bir yapıda, teknolojik gelişmeleri kavrayabilecek, üstün teknoloji ürünü her türlü silah sistemini etkinlikle kullanıp komuta edebilecek şekilde personelini yetiştirmeyi hedeflemektedir. Eğitim sürecinin hiçbir safhasında darbeler, devlet yönetimine müdahale ve benzeri konuları içeren veya bu yönde yorumlara yol açacak şekilde bir eğitim verilmemektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.