Gelecek eğitim ve internette

Gelecek eğitim ve internette

İnternet ve eğitim hala çok cazip, uygun fiyatı tabana yayan yatırımcı kazanacak

Türkiye'de her yıl işgücüne 700 bin genç dahil olduğundan, yeni işleri yeni girişimler sayesinde yaratmamız gerekiyor. Eğitim sektörünün gelecekte bu yeni işleri yaratacak sektörlerden biri olacağı kuşkusuz. Eğitim kurumları öğrenciler ve uzmanlar arasındaki mesafeyi azaltmaya yönelik adımlar atıyor. Fiziksel kampüs, yurtlar, kitaplar, dört yıllık üniversite eğitimleri, derslikler ve hatta öğretmenler yerlerini online eğitime bırakmaya başlıyor.' Bu sözler, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin'e ait. Ona göre eğitim sektöründe bu yeni gelişmelerin ışığında yapılacak büyük küçük her türlü girişimin büyük potansiyeli büyük. Aragon Capital Yönetici Ortağı Işık Keçeci Aşur ise 'Önümüzdeki dönemin ilginç yatırım fırsatlarını özellikle geniş kitlelere yönelik uygun fiyata kaliteli ürün ve hizmet sunmak üzere yenilikçi yaklaşımlar geliştiren girişimcilerin yakalayacağına inanıyorum' diyor. Pronet CEO'su Alp Saul ise girişimcilere, mobil satın alma üzerine yoğunlaşmalarını, işlerini ve web sitelerini mobil işlemlere adapte etmelerini ve farklı müşteri profillerine farklı hizmetler sunmak üzere çalışmalarını öneriyor. AirTies Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelebi, TV'ler üzerinden sosyal ağlara ve çeşitli interaktif uygulamalara erişim imkanı sunan uygulama ve yazılımların ön plana çıkacağı düşüncesinde. Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyeleri, 'Ben olsam bu sektörlere yatırım yapardım' diyerek yol göstermeye devam ediyor...

E-kitaptan akıllı tahtaya kadar eğitimin potansiyeli artıyor
Murat Özyeğin -Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi: Sadece Türkiye'de her yıl işgücüne 700 bin genç dahil olduğundan, yeni işleri yeni girişimler sayesinde yaratmamız gerekiyor. Eğitim sektörünün gelecekte bu yeni işleri yaratacak sektörlerden biri olacağı kuşkusuz. Eğitim kurumları öğrenciler ve uzmanlar arasındaki mesafeyi azaltmaya yönelik adımlar atıyor. Fiziksel kampus, yurtlar, kitaplar, dört yıllık üniversite eğitimleri, derslikler ve hatta öğretmenler yerlerini online eğitime bırakmaya başlıyor. Örneğin MIT Üniversitesi'nin kurslarını artık interneti olan herkes takip edebiliyor. Ya da yazılımı hiç bilmeyenlere adım adım yazılım öğretmeyi hedefleyen Codeacademy'de artık eğitmenler kendi yazılım derslerini hazırlayıp yayınlayabiliyorlar. Diğer yandan tecrübeye dayalı mesleki eğitim ihtiyacı gittikçe artıyor.  Endeavor Türkiye Girişimcileri'nden Mutfak Sanatları Akademisi senede 750'yi aşkın profesyonel şef adayını iş hayatına kazandırmakta ve sadece Türkiye'ye değil, dünyanın her yerine şef adayları yetiştiriyor. Bu trend sayesinde doğan iş fırsatları arasında eğitim yazılımı platformları ve standartları, öğrencilerin kullanacağı değerlendirme sistemleri,  eğitim tercih motorları, alternatif öğrenim belgeleri, akıllı tahtalar, e-kitaplar bulunuyor. Eğitim sektöründe bu yeni gelişmelerin ışığında yapılacak büyük küçük her türlü girişimin büyük potansiyeli olduğuna inanıyorum.

İşini 'net'e ve mobile uyarlayanlar kazanır
Alp Saul-Pronet CEO: Çoğumuzun kullandığı mobil uygulamalar artıyor, çeşitleniyor ve artık hayatımızı kolaylaştırıyorlar. Pazarın büyüyeceği kesin: araştırmalar gösteriyor ki mobil kullanıcılar, web kullanıcılarından iki kat daha fazla alışveriş yapıyorlar. Ayrıca Türkiye gibi dağıtımın hızlı ve etkili ve kredi kartı kullanımının yüzde 60 olduğu bir ülkede bu sektörü es geçmek imkansız. eMarketer, 2015 itibarıyla global mobil ödeme pazarının 6,5 milyar doları aşacağını öngörüyor.  Önümüzdeki yıllarda girişimcilere mobil satın alma üzerine yoğunlaşmalarını, işlerini ve web sitelerini mobil işlemlere adapte etmelerini ve farklı müşteri profillerine farklı hizmetler sunmak üzere çalışmalarını öneririm.

İnternet girişimciliği en gözde yatırım alanı
Bülent Çelebi-AirTies Yönetim Kurulu Başkanı:   Çok geniş bir tabana yayılan teknoloji sektöründe internet girişimciliği fırsatları halen en gözde yatırım alanı olarak karşımızda duruyor. Bununla birlikte internetin bilgisayarların dışına çıkarak, telefonlara hatta televizyonlara ulaşması ise bu alanda yeni ve yaratıcı girişimler için ortam yaratıyor.  İnsanların medya izleme ve paylaşma alışkanlıkları da değişiyor. Kablosuzluk giderek daha fazla tercih edilirken;  video, müzik veya resim gibi medyaların kablosuz paylaşımı önem kazanıyor. Aynı ev içindeki bilgisayar, TV, oyun konsolu gibi medya araçlarının birbirleriye kablosuz olarak konuşabildiği bir dünyanın kapısı aralandı. Kablosuz ağlara olan ihtiyaç artmaya devam edeceği için bu alandaki inovatif girişimler için yol açık...    Diğer taraftan, TV izleme alışkanlıklarında önemli bir değişim var. Artık size sunulandan ziyade sizin hangi içeriği ne zaman izlemek istediğiniz önemli. Bu durum da özellikle TV izleyicilerine yönelik IP tabanlı uygulamalar adına çok büyük fırsatlar içeren bir girişim alanı vaat ediyor. Özellikle OTT (Over The Top TV)  gelişmeye çok açık bir alan. TV'ler üzerinden sosyal ağlara ve çeşitli interaktif uygulamalara erişim imkanı sunan uygulama ve yazılımları da gelecek dönemde ön plana çıkacak alanlar olarak görüyorum.

Yeni nesil girişimciler için tam bir fırsat hazinesi var
Işık Keçeci Aşur-Aragon Capital Yönetici Ortağı:  Türkiye'nin güçlü medya, telekom ve internet altyapısının sağladığı bilgiye erişim kolaylığı ve bundan doğan yaşam standartlarındaki beklenti artışı, yeni nesil girişimcilerimiz için tam bir fırsat hazinesi. Markafoni ve Grupanya gibi indirimli alışveriş siteleri sayesinde Türkiye'de ürün ve hizmet zenginliğine bugüne kadar yeteri kadar erişimi olmayan ve uygun fiyata kalite talep eden orta, alt ve en alt gelir sınıfları önemli bir hedef kitlesi haline geldi. 10 sene önce spor kulübü üyelikleri sadece profesyonel ve yarı profesyonel antrenman merkezleri veya lüks sosyal merkezler olarak konumlandırılmıştı. Bu boşluğu öngören Endeavor Girişimcisi Bedriye Hülya, sırf kadınlar için b-fit spor zincirini kurarak büyük bir başarı elde etti. Erdem Kıramer ve oğlu Emre Kıramer'in kurduğu Makas Akademi kuaför zinciri, uygun fiyata kaliteli saç tasarım hizmeti sunuyor. Önümüzdeki dönemin ilginç yatırım fırsatlarını özellikle geniş kitlelere yönelik uygun fiyata kaliteli ürün ve hizmet sunmak üzere yenilikçi yaklaşımlar geliştiren girişimcilerin yakalayacağına inanıyorum.

http://www.aksam.com.tr/internet-ve-egitim-hala-cok-cazip,-uygun-fiyati-tabana-yayan-yatirimci-kazanacak-99938h.html 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.