GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERE MAHKEME ENGELİ!

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERE MAHKEME ENGELİ!

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERE MAHKEME ENGELİ!

Sayın Bakanımızın talimatına rağmen usulsüz geçici görevlendirmeleri iptal etmeyen Tokat Valiliğinin bu uygulamasına, Tokat idare mahkemesi geçit vermedi.

Bazı geçici görevlendirmelerin iptal edilmesini savunurken, özellikle kadrolu şube müdürlerinin görev yaptığı ilçelerde, ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerinin okul yöneticilerine tevdi edilemeyeceğini yazıyorduk. DMK nın 88. Ve 90. Maddesi ile Milli Eğitim Müdürlükleri yönetmeliğinin 43. Maddesine aykırı bir şekilde Valiliklerce geçici görevlendirmeler, yapılmakta idi. Tokat ilinin bir ilçesinde, ilçe milli eğitim müdürü olarak geçici görevlendirilen okul yöneticisinin, geçici görevlendirme onayı ile ilgili Tokat idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu şekilde yapılan geçici görevlendirmelere emsal teşkil edecek, Mahkeme kararını hafta içerisinde sitemizde yayınlayacağız.

Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı, kadrolu şube müdürünün görev yaptığı ilçelerde ASO, HEM gibi kurum yöneticileri ile okul yöneticilerine ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerinin verilmesinin hukuka aykırı olduğunun tasdiki anlamına gelmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.