Geçici Görevlendirmelerde Bakan Dinçer Son Noktayı Koydu

Geçici Görevlendirmelerde Bakan Dinçer Son Noktayı Koydu

Milli Eğitim Bakanlığının kanayan yarası geçici görevlendirilmelerin tamamının iptal edilmesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER imzalı resmi yazı bugün illere gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığının gelmiş geçmiş en dirayetli Bakanı olarak tüm

Milli Eğitim Bakanlığını tarihinde ilk kez bir "Bakan" yönetiyor. Yıllardır siyasilerin ve sendikalacıların Bakanlık Merkez teşkilatı ve taşra teşkilatlarında atama, görevlendirme işlemlerini üstlendiği Milli Eğitim Bakanlığında, Ömer DİNÇER kumandayı eline aldı ve bir devlet adamına yakışır şekilde geçici görevlendirmelerin tamamını iptal ederek asaleten atanma şartlarını taşıyanlar arasında atama yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığında sınıflarda derslere ücretli öğretmen girerken, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli binlerce öğretmen, yine bunun yanında asaleten atanma şartlarına bakılmaksızın ve norm kadrolar dikkate alınmaksızın görevlendirilen İl Müdür Yardımcıları, İlçe ve Şube Müdürlerinin tamamının görevlendirilmesinin iptal edilmesi ve yine norm kadro esaslarına uygun bir şekilde Görevde Yükselme Yönetmeliği esas alınarak asaleten atama şartlarını taşıyanların istismar edilmeden görevi aksatmayacak şekilde görevlendirilmeleri için Sayın DİNÇER, kendi imzası ile 81 il Valiliğine bir Genelge gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde şu ana kadar gelmiş geçmiş en dirayetli ve kararlı Bakan olarak takdir kazanan Sayın DİNÇER’i canı gönülden kutluyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER ve MEB Müsteşarı Sayın Emin ZARARSIZ’ın bu konuda ki samimiyetinden hiç şüphemiz bulunmamakla beraber; Sayın BAKAN’IN Resmi emirlerini uygulamayan İl Müdürleri ve Valilerin de olduğunu net olarak hatırlatmak istiyoruz.

Örneğin 2 aydan fazla bir süre önce geçici görevlendirmelerini iptal ettirdiğiniz Artvin ili Borçka ve Şavşat ilçe müdürleri hala görevinin başında ve resmi olarak imza atmaktadır. Balıkesir Bigadiç İlçesinin Milli Eğitim Müdürü , sizlerin emirlerine rağmen İl Merkezinde görev yapmakta ve bu kişinin yerine ilçeden bir okul müdürü görevlendirilmektedir. Yine bunun yanında geçici görevlendirme kararnamelerini bizzat Sayın Bakan'ın iptal etmesine rağmen illerde onlarca geçici görevlendirme ilçe, il ve şube müdürleri Bakan Bey'e muhalefet ederek görevlerine devam etmektedirler. 

Sonuç olarak Sayın Bakan’ın bugün itibariyle illere göndermiş olduğu görevlendirme iptalleri , 24 Kasım öncesinde eğitim – öğretim camiasının moralini artırmıştır. Bu karar özellikle de taşra teşkilatında memnuniyetle karşılanacaktır. Ancak yine altını çizerek Sayın Bakan ve MEB Müsteşarını uyarıyoruz.

Lütfen bu kez yazılı emirleriniz yerine getirilsin.

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER İmzalı Geçici görevlendirmelerin tamamını iptal eden işte o resmi yazı…

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum