'Garipoğlu ailesi ile yaş pazarlığı yok'

'Garipoğlu ailesi ile yaş pazarlığı yok'

Münevver Karabulut (18) cinayeti üzerindeki sır perdesi bir türlü aralanamıyor. Katil zanlısı olarak aranan genç kızın erkek arkadaşı Cem Garipoğlu (17) ile ilgili haberler arapsaçına döndü.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın geçen hafta katil zanlısı için çemberin daraldığını söylemesinin ardından bazı gazetelerde Cem'in yakalandığına ilişkin haberler yayınlandı. Ancak bu iddia önceki gün hem İçişleri Bakanı Beşir Atalay hem de Çapkın tarafından yalanlandı. İstanbul Valisi Muammer Güler de dün Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında katil zanlısını yakalama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Gazetecilerin "Cem Garipoğlu'nun yakalandığı ancak Garipoğlu ailesinin yaş pazarlığı yaptığı" yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, "Bazı ülkelerde yakalandığına dair basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir pazarlık da söz konusu değildir." dedi. Yaşla ilgili TCK'nın öngördüğü istisnaların zaten uygulamalarda her gün geçerli olduğunu ancak böyle bir pazarlığın söz konusu olamayacağını aktaran Güler, "Aradan geçen süreyle ilgili suçun işlendiği kanundaki durumuna ilişkin TCK'da düzenlemeler var. Ancak onlar adli konular. Bizi ilgilendirmemektedir. Biz çemberi daraltacak her türlü hassasiyet içersindeki çalışmaları sürdürüyoruz." diye konuştu.

Vali, katil zanlısının amcası Hayyam Gariboğlu ve ailesinden zanlıya para transferi yapıldığına dair bilgiye de ulaşamadıklarını kaydetti. Karabulut'un cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'deki bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Talihsiz kızın başı bir gitar kılıfı, gövdesi ise valizin içine konulmuştu. İSTANBUL ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.