Fransa, Afrika'da dünyaya rezil oldu

Fransa, Afrika'da dünyaya rezil oldu

2006 Dünya Kupası'nın finalisti Fransa, G.Afrika'ya gruplar döneminde veda etti. Oynadığı ilk iki maçta hayal kırıklığı yaşatan Horozlar, bu kez de Güney Afrika'ye 2-1 yenilerek adeta tüm dünyaya rezil oldu.


Bloemfontein kentindeki kritik mücadele öncesi tüm gözler Fransa Milli Takımı'na çevrilmişti. Çünkü teknik direktör Domenech ile tartışan Anelka'nın kadro dışı bırakılmasıyla başlayan olaylar hem ülkeyi hem de takımı karıştırmıştı. Anelka'nın gönderilmesini protesto eden futbolcular, kaptan Evra'nın etrafında birleşmiş ve geçtiğimiz pazar yapılan idmanı boykot etmişlerdi. Böyle bir ortamda G.Afrika karşısına çıkan Fransa'da Gourcuff'un 27. dakikada kırmızı kart görmesi de dengeleri iyice bozdu. Güney Afrika, 20'de Khumalo ve 37'de de Mphela ile skoru bir anda 2-0'a getirirken, Fransa 70'te Malouda'nın golüne rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından G.Afrika averajla gerisinde kaldığı Meksika'dan sonra grubu üçüncü sırada tamamladı. Fransa da 1 puan ve yalnızca attığı 1 golle evine erken döndü. Bloemfonteın cihan

FRANSA-GÜNEY AFRİKA: 1-2

Fransa: Lloris 4, Sagna 5, Gallas 4, Squillaci 5, Clichy 4, Diarra 3(Dk. 82 Govou ?), Diaby 5, Gourcuff 3, Ribery 5, Gignac 4(Dk. 46 Malouda 5), Cisse 5(Dk. 55 Henry 3)

Güney Afrika: Josephs 6, Ngcongoa 5(Dk. 55 Gaxa 3), Khumalo 7, Mokoena 6, Masilela 6, Sibaya 5, Khuboni 5 (Dk. 78 Modise 3), Pienaar 5, Tshabalala 4, Mphela 7, Parker 4(Dk. 68 Nomvethe 3)

Goller: Dk. 70 Malouda / Dk. 20 Khumalo, Dk. 37 Mphela Sarı kartlar: Abou Diaby (Fransa)

Kırmızı kart: Dk. 27 Gourcuff (Fransa)

Hakemler: Oscar Ruiz Acosta 5, Abraham Gonzalez 5, Humberto Clavijo 5 Stat: Free State

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.