Fıkra gibi

Fıkra gibi

Çeşitli olaylarda zanlıların kendilerini kurtarmak için buldukları bahaneler fıkraları aratmıyor. Çeşitli asayiş olayları sonrası polisin yakaladığı bir çok zanlı "dahiyane' fikirlerle kurtulmaya çalışırken, bu olayların bazıları Polis Meslek Yüksekokulla


Adana'da çeşitli olaylarda zanlıların kendilerini kurtarmak için buldukları bahaneler ile polis olduğunu bilmediği kişilerle kurdukları diyaloglar komedi filmlerindeki sahneleri aratmıyor. İşte o olaylar: Adana'da cezaevi firarisi Mustafa A'yı takip eden polis ekipleri Yeşilyurt Mahallesi'ndeki bir iş yeri önünde köşeye sıkıştırdı. Bu sırada polisleri fark eden Mustafa A, hızla kaçmaya başladı. Daha sonrasa Serap M'ye ait bir eve giren Mustafa A, banyodaki ev sahibinin gelini Nilgün Z'yi tehdit ederek dışarı çıkarttı ve kendisi soyunmaya başladı. Evde bulunanlara polise bir şey söylemeleri halinde kendilerine zarar vereceği tehdidinde bulunan Ayan, hiçbir şey olmamış gibi duş almaya başladı. Bu sırada polis ekiplerini gören Nilgün Z'nin haber vermesi üzerine banyoya giren ekipler, tamamen çıplak haldeki Ayan'ı duştan çıkardı. Polislere sinirlenen Ayan, 'Kardeşim ne diye rahatsız ediyorsunuz. Burada banyo yapıyoruz. Ayıp değil mi? Ben bu evde oturuyorum, zanlıyla ne alakam var' diyerek kendisini kurtarmaya çalışsa da sakladığı 30 santimetre uzunluğundaki bıçakla yakalandı.
OTOYOLDA KİRALIK EV BAKTIM

Otoyolda araçları durdurarak gasp ve hırsızlık yapıldığı ihbarını alan polis otoyolda araçları durdurmaya çalışan kişiyi yakaladı. Zanlı, 'Abi benim bir suçum yok. Burada kiralık ev arıyordum' diye açıklama yaparken, otoyolun o bölümünde ev bulunmadığını belirten ekipler zanlıyı 'aşk vaadiyle dolandırıcılık' suçlamasıyla gözaltına aldı.


Biz aynı tuvaleti kullanırız polis bey

Alidede Mahallesi'ndeuyuşturucu operasyonu yapan ekipleri gören 2 kişi kaçmaya başladı. Bir süre sonra şüphelilerin cami tuvaletine girdiğini belirlendi. İki zanlıyı küçücük tuvalette yan yana gören ekipler, niye kaçtıklarını sorduklarında, 'Ne kaçması. Biz tuvalet ihtiyacımızı gidermek için buradayız. Biz yıllardır aynı tuvaleti kullanırız' cevabını aldı. Zanlılar uyuşturucu maddelerle birlikte gözaltına alındı.


Hükümet burada ekmek çıkmaz

Güven timlerinde görevli 2 sivil polis yankesicilikten sabıkalı zanlıyı takibe alırken, başka bir sivil polis memuru da arkalarından yürümeye başladı. Bu sırada en arkadaki polis memurunun yanına yaklaşan başka bir kişi, şüpheliyi takip eden güven timi ekiplerini göstererek 'Dikkat et. Hükümet burada, bugün bize ekmek çıkmaz. Başka yerlere takıl' dedi. Yankesici zannedildiğini anlayan polis memuru ise 'Söylediğin iyi oldu' diyerek yolunu değiştirdi. Her iki şüpheli de yaklaşık 1 saat sonra suç üstü yakalandı. Aynı polis memuruna otobüs duraklarında bir kişi yaklaşarak, 'Sen buradaysan ben başka yere takılayım' dedi. Polis memuru, 'Cezaevinden yeni çıktım, esrar da yok zaten, bakınıyorum' cevabını verince zanlı, 'Bölgeyi sana bırakıyorum, ben marketin oralara bakarım' diye konuştu. Diğer arkadaşlarını uyaran polis memuru sayesinde zanlı 10 dakika sonra yankesicilik yaparken suçüstü yakalandı.

VALLA KENDİ CEBİM SANDIM

Çarşı merkezinde sürekli devriye gezen ekipler, otobüs duraklarında bir kişinin birer gün arayla yankesicilik yöntemiyle cüzdan çaldığını belirleyince, bölgedeki duraklarda çalışma başlattı. Polis ekipleri bir zanlıyı otobüse binen bir vatandaşın cebinden cüzdanını çalarken suçüstü yakaladı. Zanlı, 'Valla ben o işleri bıraktım. Kendi cebim sandım, para çıkartacaktım' diye kendini savundu.
yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.